Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2008. 23:36:05

Tko može zaustaviti Cristiana Ronalda?

Fotografija vijesti

U anketi Metro stručnjaka (Marcello Lippi, Laurent Blanc, Vicente Del Bosque) jedno ime je dominiralo - Cristiano Ronaldo. ‘Dečko s Madeire’ obilježio je klupsku sezonu. Osvojio je sve što se može osvojiti za Manchester United, postigao je hrpu pogodaka, proglašen je za najboljeg Premiershipa... Sve je osvojio osim jedne stvari - trofeja s reprezentacijom. Veliki su izgledi da Ronaldo i na Euru bude briljantan, no nismo sigurni da će to biti dovoljno Portugalu za veliki rezultat. Jer, ostali Portugalci nisu u nekoj briljantnoj formi, a Ronaldo neće moći sve sam.

Slična situacija je i u Njemačkoj. ‘Alfa i omega’ Löwove momčadi je Michael Ballack koji je imao sjajno proljeće u Chelseajevom dresu. Ako zadrži formu, teško će netko zaustaviti Nijemce. S druge strane, ako ne odigra na svojoj razini, Nijemci se mogu pozdraviti s naslovom, a Ballack će biti proglašen ‘državnim neprijateljem’.

Portugalac je imao briljantnu sezonu i Euro bi mu došao kao ‘šlag na tortu’. Međutim, neće sve moći sam, a njegovi suigrači nisu u idealnoj formi. 

Sve oči bit će uprte i u mlade Španjolce Torresa i Fabregasa koji će pokušati zaustaviti tradiciju ranog ispadanja ‘furije’ s velikih natjecanja. Španjolci su uvjereni da je ova nova generacija lišena bilo kakvih kompleksa i da je konačno spremna napraviti veliki rezultat. Kvalitete ne nedostaje, ali pitanje je mogu li izdržati pritisak velikih očekivanja nacije. Ako izdrže, Španjolci bi mogli pružiti sjajan nogomet.

Talijani su ostali bez dvije najveće zvijezde. Francesco Totti se oprostio od reprezentacije (a i ozlijeđen je), dok je Fabio Cannavaro ozlijedio gležanj samo pet dana uoči Euro. To je u svakom slučaju veliki gubitak za Donadonija, ali isto tako i velika prilika Luci Toniju da pokaže da je igrač za velike priredbe...

Naravno, kad su zvijezde u pitanju ne smiju se zaobići ni Karim Benzema, Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy, Franck Ribery, Andrea Pirlo, Luca Toni, Luka Modrić, Zlatan Ibrahimović... Svaki od njih ima kvalitete da postane najbolji igrač Eura. Ali isto tako postoje izgledi da se ponovno pojavi ‘neki’ Zagorakis. Kao u Portugalu...(VM) 

05.06.2008. 23:36:05
http://metro-portal.hr/tko-moze-zaustaviti-cristiana-ronalda/8245/