Metro-portal.hr

objavljeno 15.02.2022. 09:01:00
HMMM...

Tko je najbolji Hrvat koji je igrao u Premier League

Iako su takve usporedbe obično nezgodne, u ovom slučaju vjerujemo će se velika večina složiti oko osobe na koju mislimo...

Mislim da bi ipak bio Modrić
Mislim da bi ipak bio Modrić (Arhiva)

Tko je najbolji Hrvat koji je ikada igrao na travnjacima Premier League pitanje je, zapravo, za sve druge osim novinara - od statističara na dalje. Novinari su emotivni, uvijek imaju neke svoje favorite, no ako gledamo objektivno, dileme zapravo nema.

Da, igrale su razne nogomentne veličine, od Šukera u Arsenalu i West Hamu, ali ipak na zalazu karijere preko Marija Stanića koji je imao taj problem da je otišao nakon dolaska Romana Abramoviča, tako da Chelsea još nije bio ono što je danas.

Chelsea je, zapravo, dovodio priličan broj Hrvata dok su još bili mladi, no niti recimo Delač i Pašalić nisu upisali niti minute u Chelsea, već su išli po posudbama.

Na početku, nakon što je Hrvatska 1998. osvojila iznenađujuću broncu na Svjetskom prvenstvu došlo ih je dosta - Bilić, Jerkan, Štimac... no tek su neki iskočili iz sivila poput Bišćana koje je osvojio Ligu prvaka igrajući sve utakmice te sezone osim - samog finala.

Puno više je bilo promašaja poput Balabana, Kalinića, Marića, Kramarića koji su dolazili u klubove koji su bili u zamahu i nisu se uspjeli probiti do prve momčadi već su brzo odlazili u druge klubove van Premiershipa. 

Može se reći da je Ćorluka u ManCityju i Tottenhamu bio na visini zadatka, a tuga za Kranjčarom vjerojatno postoji još uvijek, jer nije do kraja realizirao svoj potencijal niti u Tottenhamu, niti u Portsmouthu ili QPR-u. 

Prosinečki je bio najveće ime do sada koje je hodalo tim travnjacima, no na zalasku karijere i svih ozljeda koje su ga pratile... tako da, kad sve zbrojimo, ostaje nam samo jedan - Luka Modrić.

Uglavnom, kad bi se kladili na onlinekladionice.com, sigurno je da bi dobili dobru kvotu na Modrića, jer njegova igra u Tottenhamu je već pokazala veličinu koja je procvjetala u Realu gdje je osvojio apsolutno sve, a za kraj je još vodio hrvatsku reprezentaciju do srebra u Rusiji. 

15.02.2022. 09:01:00
http://metro-portal.hr/tko-je-najbolji-hrvat-koji-je-igrao-u-premier-league/136487/