Metro-portal.hr

objavljeno 05.02.2018. 21:34:00
STVARNO?

Tko doživljava najmanje orgazama?

Heteroseksualnim ženama teško je postići klimaks samo penetracijskim seksom i zato je tijekom seksualnog odnosa "važno uključiti ručnu stimulaciju i oralni seks"

I opet ništa...
I opet ništa... (Shutterstock)

Orgazam je, po mišljenju mnogih, pravi razlog zašto se ljudi upuštaju u seks bez želje za stvaranjem potomstva iliti rekreativno... no nekim je znanstvenicima i dalje potpuno nejasno zašto žene doživljavaju orgazam.

Naime, po njima on baš i nema neku seksualnu svrhu, za razliku od muškog koji je gotovo pa nužan preduvjet za izbacivanje sjemena. Stoga, ne čude ni rezultati jednog od novijih istraživanja o orgazmu...

Prema njima, heteroseksualne žene rjeđe doživljavaju orgazme od muškaraca ili lezbijki i biseksualnih žena, sudeći po studiji koju prenosi BBC. Otkriće je rezultat opsežnog istraživanja o jazu između dvaju spolova i različitih seksualnih orijentacija kada je posrijedi doživljavanje orgazma.

U anketi je sudjelovalo 52.600 osoba u Americi, a proveli su ga znanstvenici s dvaju fakulteta u Kaliforniji i jednog u Indiani. Po rezultatima objavljenim u časopisu Archives of Sexual Behaviour, najmanje orgazama doživljavaju heteroseksualne žene (65 posto), slijede biseksualke (66 posto), dok lezbijkama (88 posto), biseksualcima (88 posto), homoseksualcima (89 posto) i osobito heteroseksualcima (95 posto) na tom polju ide odlično.

"Rezultati, međutim, upućuju na to da se razlika među osobama različitih seksualnih orijentacija u doživljavanju orgazma može smanjiti. Činjenica da lezbijke češće postižu vrhunac upućuje na to da i heteroseksualne žene mogu iskusiti veću stopu sladostrašća", napisali su znanstvenici.

Heteroseksualnim ženama teško je postići klimaks samo penetracijskim seksom i zato je tijekom seksualnog odnosa "važno uključiti ručnu stimulaciju i oralni seks", navodi se u zaključcima.

Češćim orgazmima pomoći će i razgovor o tome što partnerica želi, izazovan telefonski poziv, stimulativni sms-ovi prije susreta, seksi donje rublje, novi seksualni položaji, analna stimulacija, priče o seksualnim fantazijama te erotski razgovori i ljubavne izjave tijekom seksa, navodi se u studiji.

Autori navode kako postoje društveni i evolucijski razlozi zbog kojih muškarci i žene imaju različite stope orgazma.

Primjerice, žene koje izražavaju seksualne želje obično prati stigma, a i brojni muškarci vjeruju da je penetracija većini žena dovoljna za postizanje klimaksa.

Znanstvenici iznose pretpostavku po kojoj je i na takva stajališta vjerojatno utjecala evolucija jer muški i ženski orgazam ima različitu svrhu. Muški je nužan za ejakulaciju, odnosno važan za reprodukciju, dok ženama znači povezanost i privrženost s partnerom.

05.02.2018. 21:34:00
http://metro-portal.hr/tko-dozivljava-najmanje-orgazama/110137/