Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2017. 10:29:00
EUROSPORT

Tjedan Bundeslige na Eurosportu

Schalke pod vodstvom mladog novog trenera, 32-godišnjeg Domenica Tedesca, vrlo dobro gura u ovoj sezoni i po svemu sudeći vraća se u vrh njemačkog nogometa

Još dva kola do zimske pauze
Još dva kola do zimske pauze (Eurosport)

Dva su kola preostala do zimske stanke u Bundesligi koja će trajati od 17. prosinca do 12. siječnja. 16. kolo igra se u utorak i srijedu 12. i 13. prosinca, a 17. kolo nas očekuje za vikend.

U 16. kolu izdvajamo dvoboj Schalke 04 - Augsburg, koji se igra u srijedu, 13. prosinca. Schalke pod vodstvom mladog novog trenera, 32-godišnjeg Domenica Tedesca, vrlo dobro gura u ovoj sezoni i po svemu sudeći vraća se u vrh njemačkog nogometa. Trenutno su na poziciji koja vodi u Ligu prvaka sljedeće godine. Augsburg također ima vrlo dobru sezonu, nalazi se u gornjem dijelu bundesligaške ljestvice, nadomak pozicija koje vode u europska natjecanja sljedeće sezone.

Istoga dana vodeći Bayern dočekuje ligaškog "fenjeraša" Koeln. Nakon, za njih, nešto slabijeg ulaska u sezonu uprava bavarskog velikana promijenila je trenera. Talijanskog stručnjaka Carla Ancelottija zamijenio je iskusni Jupp Heynckes. Momčad je pod njegovim vodstvom zasjela na prvo mjesto bundesligaške ljestvice i sigurno će osvojiti naslov jesenskog prvaka, a također je i glavni favorit za novi naslov prvaka Njemačke. S druge strane Koeln je nakon sjajne prošle sezone u kojoj su izborili nastup u Europskoj ligi, prikovan za dno ljestvice i kako je Bayern favorit za naslov, tako je Koeln favorit za ispadanaje iz Bundeslige.

U ostalim susretima 16. kola sastaju se još i Wolfsburg - RB Leipzig, Freiburg - Borussia (M), HSV- Eintracht, Mainz - Borussia (D), Hoffenheim - Stuttgart, Hertha- Hannover 96 i Bayer - Werder.

17. kolo donosi derbi između dortmundske Borussie i Hoffenheima. Nakon sjajnog ulaska u sezonu Borussia se našla u velikim problemima i sve više pada na ljestvici. Nisu uspjeli proći skupinu Lige prvaka te će u proljeće nastaviti svoju europsku avanturu u Europskoj ligi. U njemačkom prvenstvu se trenutno nalaze izvan pozicija koje vode u Ligu prvaka i u Dortmundu jedva čekaju zimsku stanku kako bi pokušali "resetirati" momčad i vratiti se uspjesima u nastavku sezone. Hoffenheim našeg reprezentativca Andreja Kramarića, pod vodstvom najmlađeg trenera lige 30- godišnjeg Juliana Nagelsmanna igra vrlo solidno u Bundesligi i definitivno nisu lak protivnik. Ispali su iz Europske lige i sada se u potpunosti mogu koncentrirati na nastavak prvenstvene sezone i novi pokušaj plasmana u Ligu prvaka.

17. kolo svojim dvobojem u petak 15. prosinca otvaraju Borussia (M) i HSC, u subotu osim Borussie (D) i Hoffenheima igraju još i Koeln - Wolfsburg, Werder - Mainz 05, Eintracht - Schalke 04, Augsburg - Freiburg i Stuttgart - Bayern, dok jesenski dio prvenstva u nedjelju zaključuju Hannover 96 - Bayer i RB Leipzig- Hertha.

Bundesligu pratite na Eurosportu 2 i na www.eurosportplayer.com

12.12.2017. 10:29:00
http://metro-portal.hr/tjedan-bundeslige-na-eurosportu/109093/