Metro-portal.hr

objavljeno 29.12.2013. 09:37:00
PROMJENE

Tinejdžeri napuštaju Facebook i sele na Twitter

Facebook je za tinejdžere postao prespor i predosadan, pa su ga počeli masovno napuštati u korist Twittera

Facebook je u stalnom padu
Facebook je u stalnom padu (Arhiva)

Facebook je postao dosadan populaciji koja je od njega napravila ono što je sada, pa tinejdžeri sve više napuštaju najveću društvenu mrežu i prelaze na Twitter koji je, po njihovom mišljenju, puno više cool.

Mark Zuckerberg sigurno neće biti previše sretan rezultatima istraživanja koje je proveo londonski University College, a financirala Europska unija, jer je tinejdžerima od 16 do 18 godna Facebook mjesto na kojem se više nema što raditi. 

Iako ih roditelji potiču da ostanu na Facebooku kako bi mogli kontrolirati njihove aktivnosti makar na ovaj, virtualan način, sve više njih ne želi da ih se povezuje s Facebookom, štoviše, čak im je i neugodno kad se to spominje.

Novi kandidati za krunu najpopularnije društvene mreže su Twitter, Instagram, Snapchat i WhatsApp, svi odreda znatno brži i informativniji od Facebooka. 

Kako je prošlo istraživanje objavljeno u listopadu pokazalo da je u SAD Twitter već pretekao Facebook u tom segmentu populacije, trend je više nego očito prisutan u cijelom svijetu. Naime, 2012. godine 42 posto ispitanika odgovorilo je da im je Facebook na prvom mjestu, dok je ove godine to reklo tek 23 posto ispitanika, a Twitter je na prvo mjesto stavilo 26 posto tinejdžera.

Kako će se to odraziti na prihode Facebooka i cijenu dionica, vidjet ćemo u sljedećem razdoblju.

29.12.2013. 09:37:00
http://metro-portal.hr/tinejdzeri-napustaju-facebook-i-sele-na-twitter/82411/