Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2013. 15:01:00
ČUDESNO

Tina Maze pobijedila i u slalomu u Ofterschwangu

Sezona iz snova za Tinu Maze traje i dalje i sad je na koračić od osvajanja apsolutno svih Kristalnih globusa

Apsolutno nevjerojatna dominacija
Apsolutno nevjerojatna dominacija (Arhiva)

Tina Maze ove je sezone jednostavno nezaustavljiva, pa je pobijedila i 11. put, osvojivši predzadnji slalom sezone u Ofterschwangu.

Nakon prve vožnje bila je druga iz Mikaele Schiffrin, čuda od djeteta koje ipak nije izdržalo pritisak druge vožnje. Maze je odvozila fantastično, Schiffrin je zaostala skoro 8 desetinki i prepustila čudesnoj Slovenki vodstvo u ukupnom poretku slaloma.

Drugo je mjesto osvojila Švicarka Wendy Holdener. Do kraja sezone ostala je samo završnica u Lenzerheideu gdje Maze kreće u lov na sve globuse koji postoje u skijanju. 

U spustu joj treba 28. mjesto kako bi prestigla ozlijeđenu Vonn i osvojila Kristalni globus, u superveleslalomu dovoljna je i korektna vožnja s rezultatom oko 10. mjesta, veleslalom i kombinaciju već ima u džepu, dok u slalomu sada ima sedam bodova prednosti ispred Schriffrin i to je jedina disciplina u kojoj se mora stvarno potruditi. 

Nevjerojatna sezona kojom, ako stvarno uspije uzeti sve Kristalne globuse, definitivno ulazi u povijest kao jedina osoba kojoj je takav podvig pošao za rukom. Fantastično.

10.03.2013. 15:01:00
http://metro-portal.hr/tina-maze-pobijedila-i-u-slalomu-u-ofterschwangu/76946/