Metro-portal.hr

objavljeno 17.02.2011. 15:51:43
SP SKIJANJE

Tina Maze svjetska prvakinja u veleslalomu

Maze je u Garmisch-Partenkirchenu stigla do svog prvog zlata u karijeri, Novoselić i Palić bez druge vožnje

Tina Maze
Tina Maze (Getty Images)

Slovenska skijašila Tina Maze nova je svjetska prvakinja u veleslalomu, prenosi Hina. Maze je do svog prvog zlata u karijeri stigla s vremenom od 2:20.54 minute, devet stotinki zaostala je srebrna 20-godišnja Talijanka Federica Brignone, a 48 brončana Francuskinja Tessa Worley.

Maze je u Garmisch-Partenkirchenu napokon osvojila zlatno odličje nakon što je osvojila četiri srebra na velikim natjecanjima. Prije dvije godine je na SP u Val d'Isereu u veleslalomu bila druga, isti je uspjeh ponovila u toj disciplini i prošle godine na ZOI u Vancouveru, a srebrna odličja osvojila je i lani u Vancouveru u superveleslalomu, te prošloga tjedna u superkombinaciji u Garmisch-Partenkirchenu.

Mlada Brignone uspjela je izdržati pritisak u drugoj vožnji i obraniti drugo mjesto koje je držala nakon prve vožnje.

Vodeća u Svjetskom kupu veleslalomašica Worley je nakon slabe prve vožnje u kojoj je zauzela 19. mjesto ostvarila najbolji rezultat u drugoj vožnji, te se domogla brončane medalje.

U prvoj vožnji veleslaloma nastupile su i dvije hrvatske predstavnice, Sofija Novoselić i Tea Palić, ali nisu uspjele izboriti nastup u drugoj vožnji među 30 najboljih. Novoselić je sa 6.13 sekundi slabijim vremenom od NMaze zauzela 48. mjesto, dok je Palić sa 7.68 sekundi zaostatka bila 61.

17.02.2011. 15:51:43
http://metro-portal.hr/tina-mate-svjetska-prvakinja-u-veleslalomu/55483/