Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2010. 23:13:23
DOĐI AKO SMIJEŠ

Timošenko protukandidata nazvala kukavicom

Janukovič, njen glavni politički rival, danas u Ukrajini zastupa interes nekoliko velikih industrijalaca s istoka zemlje i kandidirao se za predsjednika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Ukrajinska premijerka Julija Timošenko svog je glavnog političkog rivala u ponedjeljak nazvala kukavicom jer se nije suočio s njom u televizijskoj raspravi uoči predsjedničkih izbora 17. siječnja. Timošenko je također upozorila da će osporiti rezultate izbora, za koje se očekuje drugi krug između nje i bivšeg premijera Viktora Janukoviča 7. veljače, ako posumnja da je glasovanje namješteno.

"Mi ćemo zemlju zaštiti od povratka te oligarhijske pohare jer oni mogu sve pojesti, a mi moramo braniti zemlju", rekla je.

Janukovič je bio glavni gubitnik "narančaste revolucije" 2004. koja je dovela na vlast Viktora Juščenka. Tada je sud nakon tjedana prosvjeda presudio da je glasovanje u drugom krugu u kojem je pobjeda dana Janukoviču bilo namješteno te naredio održavanje trećeg kruga u kojem je pobijedio Juščenko.

Janukovič danas u Ukrajini zastupa interes nekoliko velikih industrijalaca s istoka zemlje i kandidirao se za predsjednika. Timošenko ga je izazvala na televizijsku debatu pred izbore no Janukovičeva bliska saveznica Anna Herman je agenciji Interfax objasnila da je Janukovičč spreman s Timošenkovom nadmetati se "dobrim djelima, a ne lijepim riječima".

"Viktor Jankuovič se ne želi s njom nadmetati u lijepim lažima", objasnila je Herman Janukovičevo odbijanje debate a Timošenko je u izjavi na svojim internetskim stranicama to ocijenila "očitim kukavičlukom". (hina/metro-portal)

11.01.2010. 23:13:23
http://metro-portal.hr/timosenko-kukavica/30480/