Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2010. 11:35:07
STANJE PRIPRAVNOSTI

Tijekom vikenda se očekuje porast vodostaja

Zbog prognoze znatnih količina oborina na slivu rijeke Save u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH noćas, a pogotovo sutra očekuje se porast vodostaja rijeke Save na cijelom toku u Republici Hrvatskoj

Sava
Sava (CROPIX)

Također se očekuje porast vodostaja rijeke Kupe, Sutle, Krapine, Česme, Ilove i Une. Osobito je moguć nagli porast vodostaja bujičnih vodotoka, najavila je zamjenica rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva rijeke Save Lidija Kratofil.

Na velikogoričkom području nastavlja se sanacija poplavljenih područja; ne očekuju se značajnije padaline tijekom vikenda, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Iako se za vikend očekuje kiša, danas poslijepodne i u noći sa subote na nedjelju, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda javljaju da predviđena količina padalina ne bi trebala predstavljati novu poplavnu prijetnju.

Ipak, Stožer za zaštite i spašavanje Grada Velika Gorica je i dalje u punoj pripravnosti i prati situaciju. Situacija na terenu je ohrabrujuća, pristup svim dijelovima Čičke Poljane je dostupan. Autobusne linije prema očekivanju iz ZET-a, od danas bi trebale biti potpuno normalizirane. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 11:35:07
http://metro-portal.hr/tijekom-vikenda-ocekuje-se-porast-vodostaja/48641/