Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2009. 06:47:33
Associated Press

Tiger Woods sportaš desetljeća

Unatoč seksualnim skandalima koji su u zadnja tri tjedna narušili ugled Tigera Woodsa, njegove uspjehe na golf terenima nemoguće je ignorirati

(Getty Images)

Woods je osvojio 64 turnira diljem svijeta, uključujući njih 12 iz masters serije. Izgubio je samo jednom kada je kao vodeći ušao u završnu rundu. Njegovih 56 pobjeda na PGA Touru u posljednih 10 godina čine ga neusporedivo uspješnijim od konkurenata.

Woods je u srijedu izabran za "sportaša desetljeća" u izboru urednika Associated Pressa s 56 od moguća 142 glasa.

Više od polovice glasova povučeno je nakon 27. studenoga, kada je Woods doživio čudnu automobilsku nesreću u dvorištu svoga prvog susjeda blizu Orlanda na Floridi, nakon koje se počela otpetljavati 'trakavica' s njegovih najmanje 11 ljubavnica, koja sada već tjednima puni stranice američkih tabloida i minute njihovih televizijskih pandana - emisija o slavnima.

Lance Armstrong, šestorostruki pobjednik Tour de Francea koji je preživio rak, u izboru je završio kao drugi s 33 glasa. Treći je Roger Federer, tenisač s najviše Grand Slam titula u pojedinačnoj konkurenciji u povijesti, s 25 glasova.

Olimpionik s osam zlatnih medalja iz Pekinga, plivač Michael Phelps je četvrti s 13 glasova. Peti je sa šest glasova Tom Brady, 'quarterback' New England Patroitsa, jedne od najtrofejnijih momčadi NFL-a trenera hrvatskog podrijetla Billa Belichicka. Peti je sprinter Usain Bolt s četiri glasa. Još je pet sportaša dobilo po jedan glas. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 06:47:33
http://metro-portal.hr/tiger-woods-sportas-desetljeca/28747/