Metro-portal.hr

objavljeno 21.12.2008. 10:42:00

Thompson u Pazinu

Prvi od tri Thompsonova koncerta u Pazinu pun parola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Čizmić/CROPIX)

Thompson je napokon održao koncert u Istri, doduše ne u Areni nego u Boćarskom domu u Pazinu koji je misteriozno postao podoban za održavanje koncerata. Jake policijske snage osiguravale su ulaz, no opet su imali vatu u ušima.

Thompson je koncert započeo uobičajenom shemom zabijanja mača u pozornicu, dok su se gledatelji međusobno uveseljavali izbacivanjem raznih parola, poput „Ubij Srbina", „Ubij Kajina", "Kajine pederu", „Za dom spremni", "Jure i Boban". Veselih dvije tisuće duša nisu smetali novinari Nove TV, HTV-a te Jutarnjeg i Slobodne, kojima nije dozvoljen ulaz.

Naime, Thompsonov menadžment zaključio je da su ti mediji neobjektivno izvještavali o njegovim nastupima, pa im je ulaz onemogućen. Kako su već prije prozvani da su upravo oni dizali ruke na ustaški pozdrav, nije ni čudo ...

Koncert je imao i uobičajenu državotvornu konferansu samog Thompsona, koji je ustvrdio da mu je drago što je u Istri i da je pravda pobijedila, te da bi mnogi željeli da Istra nije dio Lijepe naše, na što je razdragana masa krenula skandirati Ovo je Hrvatska.

Još dva koncerta koja su preostala vjerojatno će proći u vrlo sličnom tonu, no možda ne bi bilo loše kad bi Thompson pohvalio makar Ninu Jakovčića koji je hrabro napao Slovence povodom blokade pregovora. (metro-portal)

 

21.12.2008. 10:42:00
http://metro-portal.hr/thompson-u-pazinu/13781/