Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2013. 09:32:00
FESTIVALI

The Prodigy rasprodali prvi dan Terranea

Prvi dan Terranea i službeno je bio rasprodan, pa su The Prodigy nastupali pred 15 tisuća posjetitelja

Sjajan nastup The Prodigy
Sjajan nastup The Prodigy (Terraneo)

Nastavljajući tradiciju jednog od najatraktivnijih živućih live bendova, The Prodigy su postavili novi rekord sinoć otvorenog šibenskog Terraneo festivala. Bend je oduševio publiku dvosatnim energičnim nastupom nakon kojeg je jasno zašto na svojoj listi zahtjeva od organizatora traže i bocu s kisikom. The Prodigy će sigurno ostati zabilježen u povijesti Terraneo festivala jer, ne samo da su nastupili pred najvećim brojem posjetitelja u njegove dosadašnje tri godine održavanja, već je i prvi festivalski dan nešto prije ponoći i službeno rasprodan!

Preko 15 000 ljudi sinoć je prisustvovalo otvaranju i prvom danu festivala, a osim rasprodane večeri rasprodan je i festivalski kamp. Ovakvom dobrom startu Terranea doprinijeli su i ostali izvođači prvog dana poput Emiliane Torrini, The Woodsa, Norman Jaya, Koan Sounda, Kawasaki 3pa itd.

Čast da otvore Terra Stage imao je sastav Eyesburn koji je nastup započeo obradom pjesme Šejn koju u originalu izvodi legendarni Haustor. Emiliana Torrini je zagrijala publiku uz taktove pjesme Jungle Drums, dok su Fun-Da-Mental bili odličan uvod u spektakl koji su poslije njih napravili već spomenuti The Prodigy. A treba spomenuti i da su publiku na samoj festivalskoj šetnici zabavljali Hot 8 Brass Band kao jedinstvena festivalska atrakcija.

Ništa manje veselo nije bilo ni na drugim festivalskim binama gdje su nastupili odlični The Woods, hrvatski miljenici Kawasaki 3P, provokativni Krankšvester dok su na Red Bull Academy stageu svoje DJ umijeće prikazali Norman Jay, Mayavanya, DJ Spin, DJ Rashad i Petar Dundov.

Ako vas je fiskalizacija uplašila, na Terraneu nemate razloga za brigu jer se festivalska Terraneo kartica pokazala kao savršeno sredstvo plaćanja na samom festivalu. Po prvi put u Hrvatskoj, u suradnji s MasterCard i Erste bankom, Terraneo je na festivalsko tržište uveo plaćanje beskontaktnim karticama i postavio nove standardne festivalske produkcije.

A za pravi doživljaj ljetovanja, Terraneo se pobrinuo otvaranjem festivalske plaže koja se već prvog dana pokazala kao pun pogodak te idealno mjesto za kupanje, odmaranje i dnevno uživanje svih posjetitelja. Na Terraneo plaži se održava i festivalski program ekologije i radionica koje su također privukle veliki broj zainteresiranih a detaljan program možete naći na ovom LINKU

Da ponovimo, ulaz na Terraneo plažu u Minerskoj slobodan je za sve posjetitelje festivala ali i za goste iz Šibenika i okolice.

Terraneo 2013. i svoj drugi dan nastavlja u istom ritmu kada su na programu Bosnian Rainbows, Gang of Four, Calexico, My Bloody Valentine, Pinknoizu, Rob Garza (Thievery Corporation), Dubioza kolektiv, Mambo Kurt, Duncan Sheik i mnogi drugi. Drugi festivalski dan obilježit će i prvi Terraneo boat party na kojem, od 18:00 - 21:00h, nastupaju DJ Oli Dobolli, DJ Raid, Black Light  i  MC Tone Tuoro. Cijena ulaznice za ovaj brodski tulum je 100 kuna i kupuje se na šanku na Terraneo plaži otkud brod i kreće.

Cijeli programski raspored možete pogledati OVDJE 

U prodaji se i dalje nalaze festivalske ulaznice po cijeni od 490 kuna te dnevne ulaznice za 8. i 9. kolovoza po cijeni od 250 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskoj lokaciji gdje blagajna radi non-stop. 

08.08.2013. 09:32:00
http://metro-portal.hr/the-prodigy-rasprodali-prvi-dan-terranea/79740/