Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2013. 15:58:00
FESTIVALI

The Prodigy dolaze na Terraneo 2013

The Prodigy, Dubioza Kolektiv, Cloud Nothings, Darkwood Dub, Krankšvester i My Buddy Moose nova su imena na Terraneu 2013

Terraneo najavio nove izvođače
Terraneo najavio nove izvođače (Terraneo)

Terraneo 2013. ponosno najavljuje novi paket izvođača koji će ove godine rasplesati i protresti Šibenik a kojeg predvodi jedno od najznačajnijih imena u povijesti elektronske plesne glazbe - The Prodigy!

Britanski sastav koji, uz Fatboy Slima i Chemical Brotherse, čini sveto trojstvo tzv. big beat podžanra elektronske plesne glazbe, slobodno možemo nazvati miljenicima ovih prostora. U karijeri su prodali više od 25 milijuna nosača zvuka te osvojili mnoštvo nagrada među kojima se ističu dva puta osvojeni Brit Awards, tri puta MTV Video Music Awards, pet puta MTV Europe Music Awards te dvije nominacije za nagradu Grammy.

Devetnaest izdanih singlova, od kojih su mnogi harali svjetskim top ljestvicama i klupskim podijima, uključuju: "Charly", "Out of Space", "Smack My Bitch Up", "Voodoo People", "No Good (Start the Dance)", "Breathe", "Firestarter" itd. i nalaze se na ukupno 5 izdanih studijskih albuma i dvije kompilacije. A kao što priliči sastavu koji radi energične i plesne dancefloor hitove, njihovi karakteristični live nastupi prava su eksplozija energije, nešto što još dugo ostaje u sjećanju nakon što prođe jutarnji mamurluk...

Konačno možemo reći da je dugotrajan proces pregovora i potvrđivanja nastupa Prodigya na Terraneu 2013. završen te da je to bio jedan od glavnih razloga kašnjenja s ovogodišnjim objavama izvođača. Ali, to je sada na sreću iza nas i s nestrpljenjem očekujemo da nam ovaj legendarni bend pruži fantastičan nastup i nešto do sad neviđeno u Šibeniku, izjavio je glasnogovornik festivala Luka Pavić.

Osim Prodigya, dosadašnjem lineupu Terranea 2013. pridružuju se još regionalne zvijezde Dubioza Kolektiv u svom povratku na Terraneo, američki indie rock bend iz Clevelanda - Cloud Nothings, kultni srpski underground sastav Darkwood Dub te hrvatski rap punk duo Krankšvester i odličan domaći americana bend My Buddy Moose.

Tako do sad potvrđena imena Terranea 2013. čine: The Prodigy, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico, Dubioza Kolektiv, The Bots, Cloud Nothings, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, My Buddy Moose, Krankšvester, Svi na Pod i Icarus Down.

Sa zadovoljstvom možemo reći da se i ove godine nastavlja suradnja s projektom Red Bull Music Academy, koji ove godine slavi 15. obljetnicu postojanja. Red Bull Music Academy stage se ove godine seli na otvoreni prostor na lokaciju na kojoj je prošle godine bio postavljen Aero stage. Imena Red Bull Music Academy izvođača objaviti ćemo u sklopu iduće programske objave",rekao je Luka Pavić.

14.05.2013. 15:58:00
http://metro-portal.hr/the-prodigy-dolaze-na-terraneo-2013/78117/