Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2011. 12:53:32
SPEKTAKL

The Pogues u Zagrebu 14. srpnja

Sjajni Irci stižu u Zagreb s frontmanom Shaneom McGowanom, magnetom za publiku

Shane McGowan i The Pogues
Shane McGowan i The Pogues (Wikipedia)

Kultni irski punk-rockeri The Pogues napokon stižu u Zagreb 14. srpnja kada će održati koncert na Šalati! Bend kojeg je 1981. u Londonu osnovao pjevač Shane MacGowan stižu u Zagreb u svojoj originalnoj postavi - Shane MacGowan, Jem Finer, Philip Chevron, Terry Woods , Darryl Hunt, Andrew Ranken i Spider Stacy.

Shane McGowan je početkom devedesetih napustio bend, nekoliko puta se vraćao radi zajedničkih mini-turneja i koncerata, a protekle je godine zajedno s The Poguesima odsvirao i njemačku turneju. U međuvremenu je objavio i nekoliko albuma sa svojim sastavom Shane MacGowan And The Popes, no ipak je Shane svoju kontroverznu i uspješnu karijeru alkoholno-pjesničkog genijalca i glazbenog buntovnika ustoličio kao pokretač i frontman The Poguesa, kojima se na ovogodišnoj turneji opet pridružuje i stiže u Zagreb!

Albumi The Poguesa Red Roses For Me (1984.), Rum, Sodomy & The Lash (1985.), If I Should Fall From Grace With God (1988.), Peace & Love (1989.), Hell's Ditch (1990.), Waiting For Herb (1993.) i Pogue Mahone (1995.) iznjedrili su tijekom godina čitav niz danas kultnih pjesama. A Shane i The Poguesi su svojim glazbenim izričajem, kojeg su ljudi podjednako obožavali ili se nad njim pak zgražali, obilježili generacije.

Njihove obrade pjesama poput "Dirty Old Town", "The Irish Rover"... ili par autorske MacGowanove pjesme poput "Summer in Siam", "A Pair of Brown Eyes", "Sally MacLennane", "Fairytale of New York" i mnoge druge, odavno su već prerasle u klasike. Posljednja, "Fairytale of New York" u kojoj su se udružili s Kirsty MacColl je zasjela i na prvo mjesto top 20 ljestvice najdowloadiranijih singlova '80-ih u Velikoj Britaniji.

Organizatori koncerta, udruga Multi art - u sklopu programa Tvornica De Luxe, najavljuju da će prvih 300 kupaca ulaznica za The Poguese po standardnoj cijeni od 220 kn biti omogućen ulazak u VIP FAN ZONU na koncertu! Ulaznice kreću u pretprodaju po cijeni od 220 kn, a mogu se kupiti od 13.5. u Zagrebu, na sljedećim lokacijama:

Daily News Shop, Hypo centar, Slavonska av. 6
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Knjižara Rockmark, Berislavićeva 13
Hit Records Shop, Preradovićeva 12

Od ponedjeljka, 16.5. ulaznice se mogu kupiti i u Osijeku i Splitu na ovim lokacijama:
Dancing Bear Music Shop, Osijek, Trg Ante Starčevića bb
Dancing Bear Music Shop, Split, Dioklecijanova 6.

13.05.2011. 12:53:32
http://metro-portal.hr/the-pogues-u-zagrebu-14-srpnja/58802/