Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2010. 07:48:20
FESTIVAL

The Garden Festival - najbolje od svjetskog clubbinga

Na Garden festivalu Petrčane će postati svjetska clubbing meka

The Garden Festival Petrčane
The Garden Festival Petrčane (Garden festival)

Proteklih godina brojni inozemni mediji, poput The Timesa, Guardiana, CNN-a i BBC-a, oduševljeno su izvještavali o The Garden Festivalu, a ove ga je godine jedan od najutjecajnijih glazbenih internet portala Resident Advisor proglasio drugim najboljim ljetnim festivalom u Europi.

U pet je godina postojanja The Garden Festival postao omiljen kod pubilke željne drukčijeg i opuštenijeg provoda. Naime, posjetitelji tog boutique festivala uz prvoklasnu glazbu i izvođače uživaju i u nezaboravnom ambijentu, čistom moru i filmskim zalascima sunca. Smješten u bajkovitoj šumi pinija na petrčanskom poluotoku, festival se odvija na nakoliko lokacija: glavnoj Tuborg pozornici, beach baru Tiki i klubu Barbarellas. U ponudi su i dnevna krstarenja brodom uz nastupe DJ-a, a ona se u pravilu vrlo brzo rasprodaju, već po samoj objavi satnice.

Ove godine organizatori nude zaista impresivan popis izvođača koji će zadovoljiti sve željne modernog klubskog zvuka, a programski je naglasak na mješavini funka, soula, housea i disca, upravo onih glazbenih žanrova koji su utjecali na stvaranje clubbinga u svijetu.

Klupske atrakcije na Tuborgovoj glavnoj pozornici

Tijekom deset festivalskih dana na Tuborgovoj će glavnoj pozornici uživo nastupiti: 2020 Soundsystem - kultni elektronski bend koji upravo predstavlja novi album, Hercules & Love Affair - bend iz New Yorka koji je osvojio svijet svojom svježom reinterpretacijom zvuka zlatnog doba NY klubske scene te dOP - francuski band koji svira organsku klupsku glazbu.

Tu je i Henrik Schwartz - jedan od najtraženijih njemačkih producenata, Crazy P - britanski bend koji je već dva puta razvalio glavnu festivalsku pozornicu, Teensnake - bend koji predstavlja novi val modernog disco zvuka, i Breakestra - deseteročlani funk band iz Los Angelesa. Na Tuborgovoj glavnoj pozornici sve posjetitelje festivala očekuje i prava ekskluziva : Killer Whale - Arthur Russel tribute projekt u izvedbi bandova Faze Action i Yam Who?.

Od DJ-a nastupiti će : Mr. Scruff, Jamie Jones, Jimpster, Ame, Dixon, Metro Area, Seth Troxler, The Revenge, Horse Meat Disco, Norman Jay i mnogi drugi.

Posebna cijena ulaznica

Povodom pet godina The Garden Festivala u sustavu je Eventima u prodaji ograničen broj ulaznica po posebnoj cijeni: trodnevna (vikend) ulaznica za 500,00 kuna i jednodnevna ulaznica za 200,00 kuna.

29.06.2010. 07:48:20
http://metro-portal.hr/the-garden-festival-najbolje-od-svjetskog-clubbinga/43580/