Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2010. 17:42:32
REUNION

The Faces se vraćaju

Svoj će prvi nastup održati na Greenwood Festivalu u Engleskoj 13. kolovoza, a uskoro će uslijediti i drugi

(Wikipedia)

Ponovno okupljena legendarna britanska rock grupe The Faces obznanila je sastav nove postave.

Uz klavijaturista Iana McLagana, gitarista Ronniea Wooda i bubnjara Kenneya Jonesa postavu će činiti  Mick Hucknall iz Simply Reda koji će na vokalima zamijeniti Roda Stewarta. Na mjesto pokojnoga basista benda, Ronniea Lanea, uskočit će Sex Pistolovac Glen Matlock.

Tako formirani svoj će prvi nastup održati na Greenwood Festivalu u engleskoj pokrajini West Sussex 13. kolovoza, a uskoro će slijediti i drugi.

Ideja o ponovnom okupljanju nije nova. Prije dvije godine Rod Stewart je najavio kako preostali živući članovi benda razmišljaju o mogućem okupljanju, snimanju i održavanju kojeg koncerta. Kasnije su se te godine Rod Stewart, Ron Wood, Ian McLagan i Kenney Jones skupili na probi, da vide da li se uopće sjećaju pjesama. U isto vrijeme dignut je i website. Ipak, u siječnju 2009, glasnogovornik Stewart je zanijekao da postoji bilo kakva mogućnost da se bend skupi.

Bend je svoj posljednji koncert održao prošle godine, međutim on je bio iznimka. Svirali su, također bez originalnog vokala, u londonskom Royal Albert Hallu na dobrotvornom koncertu za promoviranje glazbenih prava.

Prije toga, zadnji su koncert održali 1975. godine nakon čega su ubrzo obznanili svoj raspad, a Wood se priključio The Rolling Stonesima.

27.05.2010. 17:42:32
http://metro-portal.hr/the-faces-se-vracaju/41094/