Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2019. 18:01:00
WOW!

The Cure rade na tri albuma

Britanski rock sastav radi punom parom na tri fronta, a prvi bi se album, prema riječima Smitha, mogao pojaviti pred kraj godine

11 godina ništa, pa onda tri za redom...
11 godina ništa, pa onda tri za redom... (Arhiva)

Robert Smith, frontmen benda The Cure najavio je prošle godine da će izdati novi album, a izgleda da će najava biti ostvarena - uskoro stiže novi album. I to, kako je najavio - prvi od tri na kojima rade.

Naime, britanski rock sastav radi punom parom na tri fronta, a prvi bi se album, prema riječima Smitha, mogao pojaviti pred kraj godine.

"Prvi singl, a možda i cijeli album, izaći će ovog Božića, ili malo ranije. Nosi naziv "Live From the Moon" ali ime će sigurno biti promijenjeno", otkrio je Smith u intervjuu za Zocalo, prenosi NME.

Bit će to njihov 14. studijski album, na koji se čekalo 11 godina. Uz studijske, iza sebe imaju i 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma, a posljednji studijski je, podsjetimo, objavljen 2008. godine pod nazivom "4:13 Dream".

Smith je izgubio oca, majku i brata i ta je tamna strana života, kako je u jednoj ranijoj izjavi za NME rekao, umnogome oblikovala album koji najavljuje.

Čini se da obožavatelji neće dugo čekati poslije prvog na drugo ostvarenje.

U intervjuu je Smith otkrio da će to biti album s, kako je rekao, mnogo slobodnijim dijelovima i s jačim i izraženijim zvukom, sa snimcima uživo.

Treći album će biti, kako je najavio, jedan prilično bučan disk, zasnovan na njegovim osobnim iskustvima i iskustvima sa scene, ali i na činjenici da smo toliko navikli na buku, da i ne primjećujemo da je tu.

13.10.2019. 18:01:00
http://metro-portal.hr/the-cure-rade-na-tri-albuma/121267/