Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2013. 10:42:03
DRŽI SE!

Teško bolesnog Chaveza posjećuju kolege

Argentinska predsjednica će darovati Bibliju Chavezu "koji je toliko pomogao Argentini u trenutku kad joj je to najviše trebalo

Fotografija vijesti

Posljednje vijesti o kontroverznom venecuelskom predsjedniku nisu dobre, izgleda da je na Hugo Chavez na samrti, međutim u slučaju Fidela Castra svijet se uvjerio da kubanci imaju čudesne rezultate u liječenju raka jer su bivšeg kubanskog predsjednika otpisali prije nekoliko godina, a on je vrlo živ. Doduše predao je predsjedničku dužnost bratu, ali može ga se ipak vidjeti u javnosti.

Argentinska predsjednica Cristina Kirchner, njezin kolega iz Perua Ollanta Humana te venezuelanski zamjenik predsjednika Nicolas Maduro doputovali su u petak u Havanu kako bi posjetili Huga Chaveza, već mjesec dana u bolnici nakon operacije karcinoma.

Nicolas Maduro, na kojega je Chavez prebacio veliki dio predsjedničkih dužnosti, došao je zadnji, u petak navečer, na Kubu gdje ga je primio kubanski ministar vanjskih poslova Bruno Rodriguez, javlja nacionalna informativna agencija.

Zamjenik venezuelanskog predsjednika kazao je tijekom večeri da će otputovati u Havanu kako bi izvijestio Chaveza o radu vlade.

Stigavši prva u Havanu rano ujutro, Kirchner je novinarima rekla da će ručati s kubanskim čelnicima Fidelom i Raulom Castrom a potom posjetiti Huga Chaveza, predsjednika Venezuele ponovno izabranog u listopadu, koji nije mogao položiti zakletvu u četvrtak u Caracasu, kao što je prvotno bilo predviđeno, zbog zdravstvenog stanja. Rekla da će darovati Bibliju Chavezu "koji je toliko pomogao Argentini u trenutku kad joj je to najviše trebalo".

Humala je po dolasku u Havanu kazao da je došao potpisati niz sporazuma s Kubom ali da će se, "jasno", raspitati o zdravstvenom stanju venezuelanskog kolege kojemu "svi mi želimo brzi oporavak".

12.01.2013. 10:42:03
http://metro-portal.hr/tesko-bolesnog-chaveza-posjecuju-kolege/75926/