Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2020. 20:01:00
OPA :)

Teške žene su - pametnije

Vjerovali vi to ili ne, ali žene teškog karaktera pametnije su od žena u čijem je društvu uvijek ugodno

Kakvog ste karaktera?
Kakvog ste karaktera? (Arhiva)

Stalno vam govore da imate težak karakter, da ste komplicirani i ponekad nemogući za shvatiti? Sjajno, nisu vam mogli dati bolji kompliment.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Stanford su otkrili da su žene teškog karaktera pametnije od žena u čijem je društvu uvijek ugodno, piše Brightside.

Svoju tvrdnju temelje na činjenici da žene koje znaju biti loše raspoložene i nezadovoljne, donose bolje odluke i mozak im brže radi. Mogu se vrlo brzo sjetiti raznih detalja i naoko nevažnih podataka.

Raspoloženje nam varira ovisno o tome što nam se događa u životu. Ova studija pokazuje da je dobro čak se i naljutiti kada se suočimo s problemom ili moramo donijeti tešku odluku. 

Unutarnja negativnost potaknut će nas da se usredotočimo na problem ili situaciju u kojoj se nalazimo te da donesemo najbolju moguću odluku. 

Žena koja je nezadvoljna ili loše raspoložena usredotočit će se na okolinu i intenzivno razmišljati o onome što vidi, što ju okružuje kako bi nešto promijenila

Teška narav može dobro doći u donošenju odluka i prosudbi pa će komplicirane žene nerijetko zauzeti vodeća mjesta u tvrtkama i biti uspješne u upravljanju timom, no to ima svoju cijenu i odrazit će se na zdravlje ukoliko smo dugoročno u negativnom praspoloženju.  

Komplicirane žene lakše pronalaze rješenja za profesionalne i privatne problema, jer se ne vode emocijama, već zaključuju hladne glave. 

No, neprekidno stanje razdražljivosti i negativnosti može ljude odvesti u depresiju pa i u fizičke bolesti. Zbog toga su stručnjaci koji su proveli studiju preporučili da svoje osjećaje uravnotežimo.

20.01.2020. 20:01:00
http://metro-portal.hr/teske-zene-su-pametnije/123244/