Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2010. 18:49:24
ZAJEDNIČKI PROBLEM

Teroristi koji napadaju SAD napast će i Europu

Moramo učiti jedni o drugih, rekao je američki ministar pravosuđa Eric Holder u govoru u Vareseu

Obama g8
Obama g8 (Getty Images)

Sjedinjene Države i Europa suočene su sa zajedničkom prijetnjom terorizma i moraju se zajedno boriti protiv te opasnosti, ocijenio je u subotu američki ministar pravosuđa Eric Holder u govoru u Vareseu, na sjeveru Italije, prenijela je agencija Ansa.

"U pogledu opasnosti od terorizma u Sjedinjenim Državama i Europi, suočeni smo sa zajedničkom prijetnjom. Potrebno je razviti politiku zajedničke borbe. Puno posla je pred nama", rekao je ministar koji je sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova G6 (Njemačka, Španjolska, Italija, Francuska, Poljska, Velika Britanija).

"Moramo učiti jedni o drugih. Potpuno smo zadovoljni našom suradnjom s Europom, ali uvijek je moguće bolje zaštititi naše građane", dodao je Holder. Zaključio je da "oni koje žele naštetiti Sjedinjenim Državama, žele to isto učiniti europskim saveznicima".

Sastanak G6 je počeo u petak navečer zasijedanjem posvećenim ilegalnoj imigraciji i završio je u subotu razmatranjem pitanja povezanih s organiziranim kriminalom i terorizmom.(hina/metro-portal)

29.05.2010. 18:49:24
http://metro-portal.hr/teroristi-koji-napadaju-sad-napast-ce-i-europu/41250/