Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2013. 10:03:00
WTF?!

Teorije zavjere o Bostonskim bombašima

Nije trebalo dugo da se pronađu rupe u cijeloj priči koju vladine agencije i policija serviraju medijima

Tamerlan Tsarnaev uhićen je živ?
Tamerlan Tsarnaev uhićen je živ? (Screenshot YouTube)

Bostonski bombaši su uhvaćeni, Tamerlan Tsarnaev je mrtav, dok Džohar Tsarnaev navodno ima ozlijeđeno grlo do stupnja da ne može govoriti. To su činjenice koje nam serviraju službene obavijesti američkih vladinih agencija, a što se zapravo zbilo?

Naime, prvo treba rasvijetliti identifikaciju bombaša. U srijedu ujutro Anonymousi su postavili na internet cijelu seriju fotografija koje smo dan kasnije mogli vidjeti na stranicama svih medija kao FBI-jevu identifikaciju mogućih osumnjičenih. 

Anomymousi su analizom fotografija i snimki u medijima prvi došli do zaključka koga iz te cijele gomile treba pronaći kako bi se rasvijetlio bombaški napad. No, kako se fotografije slažu, problema zapravo nema, osim činjenice da nitko ne želi Anonymousima zahvaliti na brzoj analizi i točnom uočavanju detalja.

No, problemi počinju kasnije. Potpuno nejasna priča o hvatanju bombaša počinje s pucnjavom na MIT-u gdje su braća Tsarnaev navodno bila na tulumu, gdje su ih čak zezali da liče na osobe čije su slike preplavile medije. Prema službenoj verziji, tulum je bio glasan i stigao je policajac koji čuva MIT-ov kampus, počela je razmjena vatre između braće Tsarnaev i njega u kojoj je policajac ubijen.

Službena vezija dalje tvrdi da je stiglo još policije, braća su pokušala proboj pucanjem i bacanjem bombi, Tamerlan je ranjen i na kraju ga je Džohar pregazio na cesti dok je bježao pred policijom u ukradenom džipu.

Snimka koju vam donosimo pokazuje osobu koja je u tim trenucima uhićena u Watertownu, skinuta do gola, stavljene su joj lisice i privedena u policijski automobil, gdje je pričekala dolazak agenta FBI-ja koji su je izveli pred zid, fotografirali, stavili u automobil FBI-ja i ispitivali, da bi nakon toga bila odvedena u nepoznatom smjeru:

Nakon svega policija je izdala priopćenje da je Tamerlan poginuo pod kotačima automobila koji je vozio njegov brat Džohar i objavila snimku Tamerlanovog izmučenog tijela. 

Evo gornje snimke s boljim detaljima:

Teorije zavjere od samog početka tvrde da tu nešto ne štima u priči, a pošto je Tamerlanova majka izjavila da ju je FBI nekoliko puta kontaktirao proteklih godina tvrdeći da prate Tamerlanove aktivnosti, sve smrdi još i više.

Bilo kako bilo, Džohar, prigodno, ne može govoriti ...

21.04.2013. 10:03:00
http://metro-portal.hr/teorije-zavjere-o-bostonskim-bombasima/77693/