Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2013. 08:29:00
KONCERTI

Tegan and Sara u Tvornici u četvrtak

Tegan and Sara, kanadski indie pop duo, dolaze u četvrtak 7.11. u zagrebačku Tvornicu kulture na svoj premijerni i ekskluzivni nastup u našoj regiji

Tegan i Sara u Tvornici
Tegan i Sara u Tvornici (LAA)

Tegan i Sara u karijeri su objavile sedam studijskih albuma koji su se ukupno prodali u nekoliko milijuna primjeraka, nastupale na svjetskim turnejama kao support za The Killers, Neil Younga i The Black Keys, a samo ove godine u naslovnim ulogama pojavile su se na Coachella festivalu, SXSW i Lollapaloozi.

U njihovoj rodnoj Kanadi aktualan album "Heartthrob" nominiran je za Polaris nagradu, njihov ekvivalent britanske Mercury nagrade. "Heartthrob" objavljen je 29. siječnja i već u prvom tjednu izlaska ulovio laskavo treće mjesto Billboardove top liste. Album je ocjenjen kao njihov najkomercijalniji dosad, a prvi singl "Closer" (koji je dosad zabilježio više od 7 milijuna gledanja na YouTubeu) donio im je uspjeh na ljestvicama diljem svijeta.

Mjesec i pol dana uoči njihovog prvog dolaska u ovaj dio Europe Tegan i Sara pustile su u eter singl "Goodbye, Goodbye" praćen odličnim spotom u režiji Natalie Rae Robinson za koji su izjavile: "Htjeli smo napraviti spot koji će prikazati mutnoću komunikacije koja nas često ostavlja diskonektirane i izolirane"

Premijerno i ekskluzivno gostovanje ovog iznimnog pop dua "pojačano" je nastupom 16-godišnje glazbenice SOAK koja stvara glazbu "inspiriranu bićima iz mora", a kao najveće utjecaje izdvaja Fleet Foxes, Phoenix, Bombay Bicycle Club te, naravno, Tegan i Saru kojima će gostovati na petnaestak datuma europske turneje.

Sa svojim odličnim EP-em "Sea Creatures" i singlom "Trains" u dvije godine koliko je na sceni osvojila je otočke medije, od kojih je Guardian istaknuo da je u pitanju glazbenica na koju se treba obratiti posebna pažnja. SOAK prati Tegan i Saru na europskoj turneji u sklopu koje će po prvi put doći u naše krajeve, na premijeran, ali i ekskluzivan koncert. Naime, nastup u Tvornici kulture jedini je u našoj regiji I krugu od nekoliko stotina kilometara. Osim Hrvatske Tegan i Sara nastupaju u Engleskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji nakon čega odlaze put Kine, Filipina i Malezije.

ULAZNICE

Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 150 kn.

Prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 22

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Koncert Tegan And Sare organizira LAA.

04.11.2013. 08:29:00
http://metro-portal.hr/tegan-and-sara-u-tvornici-u-cetvrtak/81415/