Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2023. 12:00:00
SAVJETI

Tečajevi poduzetništva u svim varijantama

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, poduzetnici će doznati više o inovacijama i zaštiti intelektualnog vlasništva, kao i mogućnostima financiranja projekata u sklopu besplatnih online predavanja

Može se!
Može se! (Arhiva)

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva koji se obilježava 26. travnja, partneri hrvatskog konzorcija Enterprise Europe Network (EEN) organiziraju tijekom cijelog mjeseca travnja niz besplatnih događanja za male i srednje poduzetnike. U sklopu online predavanja, virtualnih info dana i predavanja uživo, poduzetnici će moći doznati više o inovacijama i zaštiti intelektualnog vlasništva, kao i mogućnostima financiranja projekata.

U nastavku slijedi pregled svih događanja tijekom travnja 2023.:

  • STEP Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira 5. travnja 2023. online predavanje na temu Zaštite intelektualnog vlasništva - TIPS & TRICKS. Webinar se održava od 10 do 12 sati putem platforme Zoom, a prijaviti se možete putem poveznice.

  • Virtualni info dan s detaljima programa bespovratnih sredstava koji je financiran iz Fonda za mala i srednja poduzeća (SME Fund) održat će se također u organizaciji STEP Ri 11. travnja 2023.

Info dan počinje u 11 sati putem platforme Zoom, a prijaviti se možete putem poveznice.

  • U Varaždinu će se 13. travnja 2023. održati Info dan intelektualnog vlasništva u sklopu kojeg će biti održana radionica Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju tvrtke.

  • Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu 14. travnja 2023. organizira online radionicu 'Horizon IP Scan: Kako do besplatnog savjetovanja za bolje upravljanje intelektualnim vlasništvom?'. Prijaviti se možete putem poveznice.

  • Tema intelektualnog vlasništva predstavit će se znanstvenicima u STEP Ri Sveučilišta u Rijeci 19. travnja 2023., kada će se uživo održati predavanje Intelektualno vlasništvo na Sveučilištima na kojem će biti riječi o intelektualnom vlasništvu s kojim se susreću znanstvenici na sveučilištima.

  • Temom Budućnosti intelektualnog vlasništva bavit će se 19. travnja 2023. u Dubrovniku mreža Taftie - Europska mreža vodećih nacionalnih agencija za inovacije čiji je član Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), još jedan partner hrvatskog konzorcija EEN-a. HAMAG-BICRO ove godine također i predsjeda navedenom mrežom inovacijskih agencija.

  • Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu priprema više događanja s temom intelektualnog vlasništva. Predavanje Valorizacija znanja: Razumijevanje procesa i mogućnosti financiranja održat će se 21. travnja 2023. za studente, znanstvenike i poduzetnike. Prijaviti se možete putem poveznice. Na svjetski Dan intelektualnog vlasništva, 26. travnja 2023., snimit će se Podcast Inovacije i kava: Uspješne priče o inovacijama i kreativnosti iz ženske perspektive. Prijave se vrše putem poveznice. U sklopu Festivala znanosti, 28. travnja 2023. održat će se predavanje za poduzetnike, znanstvenike i širu javnost s trenutno vrlo popularnom temom Pametno korištenje umjetne inteligencije i Chat GPT-a: izazovi i mogućnosti. Prijaviti se možete putem poveznice. U konačnici, najavljujemo mjesec održivosti na Sveučilištu u Splitu u svibnju 2023. godine.

Više informacija o svakom pojedinom info danu, predavanju i radionici, kao i predavačima, možete doznati na stranicama Enterprise Europe Network.  

31.03.2023. 12:00:00
http://metro-portal.hr/tecajevi-poduzetnistva-u-svim-varijantama/141820/