Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2018. 10:01:00
RADIONICE

Teatar Tirena donosi kazališnu čaroliju u sedam zagrebačkih kvartova

Zbog velikog broja djece koja nisu u mogućnosti dolaziti na dramsku u centar grada, otvorene su nove lokacije dramskih grupa

Dramske grupe širom Zagreba
Dramske grupe širom Zagreba (Teatar Tirena)

Teatar Tirena ima dramske grupe na čak 8 različitih lokacija u Zagrebu! Osim na dvije lokacije u centru grada u Kačićevoj i u Tomašićevoj, Tirena već godinama ima dramske grupe u Španskom, Stenjevcu i Zapruđu. Zbog velikog broja djece koja nisu u mogućnosti dolaziti na dramsku u centar grada, otvorili smo nove lokacije naših dramskih grupa koje će se održavati u osnovnim školama u Gajnicama, Remetama i na Jarunu!

Teatar Tirena već 21 godinu igra predstave, objavljuje dramske tekstove, organizira radionice, festivale i kazališne kampove. Tirena na 8 različitih lokacija ima čak 26 dramskih grupa, od predškolske do studentske. Dramske grupe svoje predstave igraju na Danima Teatra Tirene i festivalima za djecu i mlade, redovno sudjeluju na SKAZ-u i ASSITEJ-evom festivalu profesionalno vođenih grupa za djecu i mlade. Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su u dva Erasmus+ projekta te na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj i Danskoj a predstava Tirenine studentske dramske grupe proglašena je najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj.

U dramskim grupama djeca i mladi razvijaju govorne sposobnosti, izražajnost i samopouzdanje, upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem. Dramski odgoj je izuzetno koristan za razvoj osobnosti. Djeca postaju slobodnija, uče komunicirati, raditi u grupi, poštovati tuđe mišljenje i izboriti se za svoje. Kroz igru se razvijaju kreativnost i mašta.

Dramske grupe djeluju: centar (Teatar Tirena, Kačićeva 6a i Teatar Rugantino, Tomašićeva 4), Špansko (OŠ Tituša Brezovačkog), Zapruđe (OŠ Mladost), Stenjevec (OŠ Stenjevec), Jarun (OŠ Bartol Kašić), Gajnice (OŠ Dragutina Domjanića) i Remete (OŠ Remete).

Detaljne informacije o dramskom studiju, lokacijama i terminima dramskih grupa možete naći na Tireninoj web stranici www.tirena.hr


18.10.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/teatar-tirena-donosi-kazalisnu-caroliju-u-sedam-zagrebackih-kvartova/114899/