Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2010. 16:19:43
OSVJEŽENJE

Teatar &TD u novoj sezoni promiče žene

Nova kazališna sezona Teatra &TD posvećena je promicanju grupe mladih redateljica i kazališnih autorica "Itedeovke"

Teatar &TD u novoj sezoni promiče žene
Teatar &TD u novoj sezoni promiče žene (itd.sczg.h)

Nova kazališna sezona Teatra &TD uvelike će biti posvećena ulozi i položaju žena na hrvatskoj kazališnoj sceni, izvijestilo je danas to zagrebačko kazalište.

U skladu s time radit će se na promicanju grupe mladih redateljica i kazališnih autorica "Itedeovke", čime se želi dugoročno osvježiti gradsku i hrvatsku kazališnu scenu te ohrabriti i druge producente na rad s autoricama i redateljicama, ističe u obavijesti &TD-a.

Najavljeno je i da će, unatoč kontinuiranim rezanjima proračuna, to kazalište nastaviti suradnju s već istaknutim kazališnim umjetnicima, promicati kazališne autore nove generacije, diplomske ispite Akademije dramske umjetnosti te i dalje surađivati s međunarodnim inicijativama.

Premijerno će se, među ostalim, izvesti predstave "Telenovela" argentinske redateljice Renate Carole Gatice, "Medeja" Marine Petković Liker, "Obećana zemlja" Mirana Kurspahića, "Slučaj" Natalije Manojlović, "Dva francuska erotska prizora" Ivice Buljana, "Gdje je nestao Mozart" Filipa Povrženića, "Woody Allen na Daft Punku" Irene Čurik.

Osim vlastitih produkcija i koprodukcija Teatar &TD će prirediti edukativne i rezidencijalne programe za hrvatske i inozemne mlade umjetnike i studente. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 16:19:43
http://metro-portal.hr/teatar-and-td-i-u-novoj-sezoni-promice-mlade-autorice/48091/