Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2012. 15:34:26
SKUPLJA VOŽNJA

Taxi Cammeo poskupio za kunu po kilometru

Vladimir Minovski kao razloge poskupljenja taksi usluga naveo je povećanje cijene benzina, povećanje broja radnika s 300 na 400, te rast PDV-a

Fotografija vijesti

Cijena vožnje Taxi Cammea, prema novoj cijenovnoj tarifi koja će se od sutra početi primjenjivati u svim Taxi Cammeo vozilima, iznosi šest kuna po kilometru umjesto dosadašnjih pet kuna, cijena startne vožnje i dalje ostaje ista, odnosno 15 kuna za dva kilometra, a uskoro se uvode i prepaid kartice za fizičke osobe i postpaid kartice za tvrtke i obrte koje će stalnim klijentima omogućiti vožnju po povoljnijim uvjetima, javlja Hina.

"U Zagrebu je oko 90 posto vožnji do pet kilometara, što s poskupljenjem kune po kilometru, za prosječnu vožnju od pet kilometara iznosi 33 kune, istaknuo je tehnički direktor grupacije Taxi Cammeo Zagreb na današnjoj konferenciji za novinare, dodavši kako i dalje ostaju najpovoljniji taksi prijevoznik.

Također je kazao da je projekt na kojem rade - uvođenje postpaid i prepaid kartica kojim bi se stalnim klijentima omogućila vožnja pod povoljnijim uvjetima te koje bi omogućile deset do 15 posto nižu cijenu prijevoza, još uvijek u testnoj fazi.

Direktor Taksi Cammea Vladimir Minovski kao razloge poskupljenja taksi usluga naveo je povećanje cijene benzina, povećanje broja radnika s 300 na 400 u Taxi Cammeu, povećanje PDV-a te ulaganje u novu tehnologiju.

Podsjetio je da je Taxi Cammeo u godini dana prevezao oko 4,5 milijuna putnika, odnosno cijelu jednu Hrvatsku te da su prema izvješću MUP-a i policije od 22. travnja 2011. do 1. siječnja ove godine smanjili stopu smrtnosti u prometu 12,5 posto.

Demantirao je optužbe Radija Taxi prema kojima se Taxi Cammeo htio s Radio Taxijem dogovoriti oko cijena i uvjeta rada.

Govoreći o daljnjim planovima Taxi Cammea, Minovski je kazao kako im je u planu povećati vozni park za 50 vozila te zaposliti još 100 ljudi te je ponovno apelirao na Grad da raspiše natječaj za dobivanje licenci.

10.05.2012. 15:34:26
http://metro-portal.hr/taxi-cammeo-poskupio-za-kunu-po-kilometru/70848/