Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2020. 10:29:00
IZLOŽBE

Tara Ivanišević: Napravljeno – radni naslov za napraviti

Rad 'Napravljeno - radni naslov za napraviti' Tare Ivanišević produciran je u sklopu projekta Tvornica Galerije Miroslav Kraljević

Tara Ivanišević
Tara Ivanišević (Galerija Miroslav Kraljević)

'Napravljeno - radni naslov za napraviti' umjetnički je rad o jednoj od temeljnih aktivnosti - radu. Bez obzira na mjesto u društvu, dnevne navike, vrstu posla, osobne senzibilitete, dob i mnoge druge stvari, rad prati praktički svakoga, pa i onoga koji ne mora ili ne radi, jer se rad može svesti i na razumjevanje da tijelo radi kako bi održalo sebe što dulje na životu.

Toliko široka tema sužava se samim doticajem, u ovom slučaju fokusirajući se na rad u kontekstu umjetničkog i freelancer rada. Kroz izložbu sastavljenu od tri elementa - knjižice, fotografija i kratkog filma, autorica izlaže ono što je nekoć bilo za napraviti, a sada je napravljeno. Iskustvo istovremenog rada i osvrtanja na rad, pobrojavanje njegove količine, kvalitete i popratne sadržaje doživljava svoj ironičan kraj - kraj rada i početak izložbe.

Tara Ivanišević (1990.) vizualna je umjetnica iz Zagreba koja u svojim radovima često istražuje, tematizira i komentira gradivne elemente od kojih se oni sastoje, zajedno uz izabranu temu koja ju u tom razdoblju zaokuplja. Najčešće radi u medijima izvedbe, teksta, fotografije i filma. Magistrirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku za animirani film i nove medije (2017.) i članica je HDLU (2017.).

Rad 'Napravljeno - radni naslov za napraviti' Tare Ivanišević produciran je u sklopu projekta Tvornica Galerije Miroslav Kraljević.

Projekt Tvornica financiran je sredstvima Grada Zagreba.
Rad GMK podržavaju Zaklada Kultura nova i FFAI.

04.01.2020. 10:29:00
http://metro-portal.hr/tara-ivanisevic-napravljeno-radni-naslov-za-napraviti/122918/