Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2018. 17:29:00
NAJAVE

Tamara Obrovac & Transhistria Electric ovog četvrtka u Vintage Industrialu

Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njenog transhistria electrica, vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj sa elementima istarske i mediteranske glazbe

Tamara Obrovac & Transhistria Electric
Tamara Obrovac & Transhistria Electric (Vintage Industrial)

U četvrtak 18. listopada priključi se glazbenom putovanjue Istrom i Mediteranom, kroz prizmu suvremenog jazza, uz Tamaru Obrovac i Transhistria Electric.

Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njenog transhistria electrica, vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj sa elementima istarske i mediteranske glazbe, postižući nevjerojatnu lakoću izričaja svojstvenu zaista samo najvećim umjetnicima.

Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja, posljednjih je godina stekla veliku popularnost.

Uz međunarodnu koncertnu aktivnost Tamara sklada i glazbu za kazalište i film za koju je višestruko nagrađivana. Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi i improvizacije etablira Tamaru Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je, koristeći elemente vlastite tradicije, stvorila osebujan glazbeni izričaj i upravo to ju čini prepoznatljivom i prisutnom na svjetskoj glazbenoj sceni.

Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 World music Awards 2004 u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama međunarodne kritike i publike.

15.10.2018. 17:29:00
http://metro-portal.hr/tamara-obrovac-and-transhistria-electric-ovog-cetvrtka-u-vintage-industrialu/114848/