Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2010. 08:52:00
VESPA SE VIŠE NE ČUJE

Talijanski pastuh je mrtav

Nekada ih se smatralo najboljim ljubavnicima, žene su ludjele za njima, a danas Talijane smatraju infantilnima, feminiziranima i potpuno nezabavnima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock/Wikipedia)

Mit o talijanskom pastuhu je čini se iščeznuo; prema istraživanju koje je objavljeno jučer, većina strankinja koje dođu u Italiju misli kako su Talijani nezreli, bez smisla za humor, feminizirani i nesportski građeni. Međutim, najviše bodova su ipak dobili zbog galantnosti, dobrog oblačenja i pažljivosti. Oko 79 posto od 1,000 intervjuiranih žena (za turistički i gastronomski časopis Vie del Gusto) tvrdi da ne bi palo pod čari današnjih talijanskih muškaraca.

Njih 50-ak posto najviše im prigovara manjak opuštenosti i smisla za humor, a 49 posto žena ih smatra infantilnima i „maminim mazama" (općepoznata činjenica je da Talijani jako dugo ostaju živjeti s roditeljima što je učestali fenomen još od 1980-ih). Čak 57 posto žena je izjavilo da se kod Talijana najviše ističe njihova feminiziranost. Ipak, oni koji usprkos svim navedenim 'nedostatcima' imaju najveće šanse da osvoje srca strankinja su studenti, zatim biznismeni, DJ-evi u turističkim odredištima i zabavljači.

Talijanke i dalje smatraju svoje muškarce privlačnima, iako su njihove dvojbe iz dana u dan sve veće. Prije nekoliko godina u Rimu je održan jedan kongres na kojemu je, između ostalog, najzvučniji podatak bio taj da 60 posto Talijanki nije seksualno zadovoljno sa svojim muževima, ljubavnicima i partnerima.

Nedavno je u jednom istraživanju pokazano kako su Talijani izgubili moć osvajanja žena - od stranih turistkinja na plažama, u barovima i kafićima pa sve do domaćih djevojaka. Talijanske novine raspisale su se o „smrti žigola", a renomirana La Repubblica kao da stavila točku na i i potvrdila taj trend objavivši kako je prodaja skutera poput legendarne Vespe opala za jednu trećinu. Pitate se kakve veze skuter ima sa čitavom pričom - mlađe generacije to možda ne znaju, ali Vespa je bila jedno od glavnih oruđa ili oružja u arsenalu talijanskih zavodnika (sjetite se antologijskih scena iz filma „Praznik u Rimu" s Gregoryjem Peckom i Audrey Hepburn, fotografija gore lijevo). Poslovnjaci pak krive globalnu krizu za pad prodaje motora. Ali sudeći prema mišljenju žena, to je samo zavaravanje. Talijanski pastuh je, čini se, zaista mrtav.

03.08.2010. 08:52:00
http://metro-portal.hr/talijanski-pastuh-je-mrtav/45574/