Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2012. 15:48:19
NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Talijanski izbornik: Spremni smo propustiti Euro

"Ako smatrate da je za naš nogomet i cijelu državu najpametnije da ne igramo na Europskom prvenstvu, nema problema. Nećemo ići", rekao je Prandelli povodom afere

Fotografija vijesti

Popis osumnjičenika za aferu namještanja utakmica iz dana u dan sve je širi, što unosi veliku nervozu u tabor talijanske nogomente reprezentacije, prenosi Hina.

Ljut zbog čestih pitanja o aferi 'Calcioscommesse' izbornik Cesare Prandelli poručio je da talijanska vrsta spremna odustati od nastupa u Poljskoj i Ukrajini.

"Ako smatrate da je za naš nogomet i cijelu državu najpametnije da ne igramo na Europskom prvenstvu, nema problema. Nećemo ići. Ima i puno važnijih stvari u životu od nogometa," rekao je Prandelli za talijansku televiziju RAI.

Europska nogometna federacija (UEFA) i Talijanski nogometni savez (FIGC) za sada nisu tražili, ali niti spominjali možebitno povlačenje četverostrukih svjetski prvaka s prvenstva.

U policijskoj akciji kodnog naziva 'Calcioscommesse' prošlog tjedna privedeno je 19 osoba, među njima i deset nogometaša. Istragom je obuhvaćeno dodatnih trideset osoba, a nije isključeno da se neće proširiti i na visoke dužnosnike talijanskih prvoligaških klubova. Među privedenima je kapetan Lazia Stefano Mauri, a među osumnjičenima je i Antonio Conte, trener Juventusa, ovogodišnjeg prvaka Italije, i to zbog sumnjivih utakmica dok je vodio nogometni klub Siena.

Italija će na EP-u igrati u skupini C protiv Španjolske (10. lipnja), Hrvastke (14. lipnja) i Irske (18. lipnja).

01.06.2012. 15:48:19
http://metro-portal.hr/talijanski-izbornik-spremni-smo-propustiti-euro/71553/