Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2010. 10:51:08
BOMBAŠI

Talibani napadaju bazu NATO-a u Afganistanu

Glasnogovornik talibana preuzeo je odgovornost za napad koji se dogodio u srijedu ujutro

(Getty Images)

Važna vojna baza međunarodnih snaga NATO-a u Džalalabadu, na istoku Afganistana, u srijedu je bila meta napada za koji su odgovornost preuzeli talibani, kazao je glasnogovornik zapovjedništva NATO-a u Kabulu.

"Napad na vojnu bazu u Džalalabadu dogodio se jutros i nastavlja se", izjavio je Iain Baxter, glasnogovornik ISAF-a u Afganistanu. "Napadači nisu uspjeli prodrijeti unutar baze", dodao je časnik.

Ahmad Zia Abdulzad, glasnogovornik čelništva pokrajine Nangarhar čije je središte Džalalabad, kazao je da su u napadu sudjelovali bombaši samoubojice.

Glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahed preuzeo je odgovornost za napad telefonskim pozivom.

U srijedu je u Kabul doputovao i američki ministar pravosuđa Eric Holder kako bi se susreo s afganistanskim i američkim dužnosnicima radi poboljšanja suradnje u borbi protiv kriminala, objavilo je ministarstvo pravosuđa u Washingtonu.

"Borba protiv korupcije i podrška pravnoj državi u Afganistanu prioriteti su te vlade i nastavljamo pomagati afganistanskoj vladi u stvaranju i održavanju pravnog sustava na koji afganistanski narod ima pravo", izjavio je Holder u priopćenju iz Kabula.(hina/metro-portal)

30.06.2010. 10:51:08
http://metro-portal.hr/talibani-napadaju-bazu-nato-a-u-afganistanu/43677/