Metro-portal.hr

objavljeno 13.02.2016. 23:01:00
ČAROBNI SASTOJAK

Tajni recept za puno, puno više seksa

Ako mislite da će savjet biti neko čudesni i nevjerojatni egzotični sastojak kojeg ćete poskrivećki ubaciti partneru u piće - varate se

Slušajte zajedno glazbu, bit će seksa
Slušajte zajedno glazbu, bit će seksa (Shutterstock)

Više seksa žele svi, iako se muškarci bune puno više od žena (a prema nekim istraživanjima i puno više zabušavaju u tom segmentu ...), a recept za više seksa nevjerojatno je jednostavan i svima dostupan - slušajte glazbu zajedno.

Naime, nedavno je istraživanje pokazalo da parovi koji zajedno glasno slušaju glazbu imaju seks puno češće od onih koji se druže u tišini.

U istraživanju je zabilježeno da u slučaju kad nema glazbe, članovi obitelji puno rjeđe uspostavljaju kontakt očima ili razgovaraju, čak i u slučajevima kada se nalaze u istoj prostoriji. 

S druge strane, kad je atmosfera začinjena glazbom, članovi obitelji se više druže i vesele, čak 13 posto vremena više, a ono što je još važnije - 20 posto vremena provode na manjoj udaljenosti nego inače.

A sada, glavni podatak - parovi koji zajedno slušaju glazbu seksaju se čak 67 posto više od onih koji to ne rade ... Zaključak znanstvenika je da se to događa iz razloga što glazba potiče izlučivanje dopamina i oksitocina, hormona povezanosti i dobrog raspoloženja.

Dakle, CD/iPad/mobitel u ruke i puštajte glazbu, što češće i što glasnije!

13.02.2016. 23:01:00
http://metro-portal.hr/tajni-recept-za-puno-puno-vise-seksa/96511/