Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2013. 12:20:00
SAVJETI

Tajni jezik boja

Što i kako obući u određenim prilikama pitanje je koje muči mnoge, pa evo nekoliko praktičnih savjeta

Kako poslati jasnu poruku bojom odjeće
Kako poslati jasnu poruku bojom odjeće (Shutterstock)

Što obući prvi dan na novom poslu? Stručnjaci predlažu nešto u nijansama tamno zelene boje, jer ćete na taj način istaknuti da ste timski igrač. No, ne ako je posao vezan za politiku, jer ćete biti shvaćeni kao konzervativac, a izbjegavajte je i ako prikupljate sredstva za humanitarnu akciju.

Žuta će vas sigurno dovesti u centar pažnje, no uz to je trebate nositi kad ste loše volje, jer će vam sigurno podignuti rasploženje. Izbjegavajte je na poslovnim sastancima jer šaljete poruku da ste neozbiljni i nepouzdani.

Želite da svi znaju da ste vi gazda? Obucite tamno plavo odijelo, shvatit će vas kao osobu koja drži sve pod kontrolom, a za pouzdanost obucite svijetlo plavu ili tamno zelenu boju. 

O crvenoj je već sve rečeno, žene koje žele zavesti muškarca trebaju imati crvenu odjeću, a kako ta boja diže raspoloženje, odjenite je i kad ste umorni. Naravno, za sastanke je izbjegavajte u širokom luku da ne bi bili pogrešno shvaćeni.

Kako znati koja vam boja dobro stoji još je jedno od vječnih pitanja, pa evo što kažu stručnjaci:

Osobe crvenkaste kose ili plavokose s tamnim očima najbolje izgledaju u odjeći toplih boja poput smeđe, jarkocrvene ili maslinastozelene.

Osobe svijetlog tena i prirodno tamne kose i očiju trebaju nositi svijetle, hladne boje poput tirkizne, tamnoljubičaste, smaragdne ili plave.

Svjetlopute osobe zelenih ili plavih očiju sjajno će izgledati u odjeći ljubičastih tonova, posebno lavande, a odlično im stoje i sve nijanse plave boje. 

05.08.2013. 12:20:00
http://metro-portal.hr/tajni-jezik-boja/79680/