Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2010. 23:16:19
MANJKAVO OSIGURANJE

Tajne službe otkrile da je u Bijelu kuću ušlo troje nepozvanih gostiju

Na svečanu večeru u studenome ušuljao se jedan par što je bilo poznato, ali otkriveno je da se tada u rezidenciju uvukao još jedan uljez

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Osim nepozvanog para u Bijelu kuću je uspio ući i treći nepozvani gost na službenu večeru u čast indijskome premijeru u studenome prošle godine, ali nema dokaza da je ta osoba kontaktirala s predsjednikom ili prvom damom, priopćila je u ponedjeljak tajna služba koja je zadužena za sigurnost u Bijeloj kući.

Osoba, čije ime nije objavljeno, došla je u Bijelu kuću iz jednog hotela u Washingtonu u kojemu je odsjelo indijsko izaslanstvo i stigla je na večeru s tom skupinom.

"Ta je osoba prošla sve mjere sigurnosti zajedno s ostatkom službenog izaslanstva u hotelu i ukrcala se s njima u kombi koji ih je odvezao do Bijele kuće", navodi tajna služba dodajući da osoba nije bila na popisu gostiju.

Nepozvani par, Tarik i Michaele Salahi, uspio se provući pokraj pripadnika službe sigurnosti i ući u Bijelu kuću, pa čak se i rukovati s predsjednikom Barackom Obamom, nakon čega je tajna služba otvorila istragu. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 23:16:19
http://metro-portal.hr/tajne-sluzbe-otkrile-da-je-u-bijelu-kucu-uslo-troje-nepozvanih-gostiju/29998/