Metro-portal.hr

objavljeno 11.10.2018. 10:01:00
RECENZIJA KNJIGE

Tajna kći – savršena knjiga za zaljubljenike u melodrame!

Spisateljica Kelly Rimmer vrlo je ozbiljna kada je u pitanju prenošenje emocionalnih, fiktivnih priča

Tajna kći - Kelly Rimmer
Tajna kći - Kelly Rimmer (Znanje)

Knjiga „Tajna kći" uvodi nas u svijet tridesetosmogodišnje Sabine koja je trudna sa svojim prvim djetetom. U svoj toj emocionalnoj i hormonalnoj zbrci, roditelji joj dostave informaciju da je posvojena. Ova izrazito emocionalna priča odvija se u periodu Sabininog života i prenosi se iz tri perspektive; Sabinie perspektive, perspektive njene biološke majke Lilly i majke koja ju je posvojila, Megan. Kroz knjigu pratimo cijelu Sabininu trudnoću i porođaj te pratimo emocionalno stanje kroz koje prolazi nakon saznanja da je posvojena. U drugoj polovici knjige uviđamo koja je poveznica Sabine i Megan.

Možete li zamisliti kako je biti u kasnim tridesetima, udana i čekati svoje dijete, a pritom saznati da si posvojena. Upravo se to dogodilo Sabini koju je ta informacija toliko šokirala da jednostavno nije mogla doći k sebi. Naravno da nije mogla doći k sebi, tko bi mogao?! Prvo pitanje koje joj je palo na pamet je: Tko je onda moja majka? Nije mogla razumjeti kako netko može napustiti dijete koje je doveo na ovaj svijet. Niti ne može razumjeti kako joj roditelji koji su ju odgojili tako dugo nisu ništa o tome rekli. Čvrsto odlučuje da će pronaći svoje biološke roditelje, ali ono što sazna ostavit će snažan utisak i promijeniti se - ne samo kod nje, nego i kod dvaju žena koje ju vole najviše na svijetu.

Spisateljica Kelly Rimmer vrlo je ozbiljna kada je u pitanju prenošenje emocionalnih, fiktivnih priča. Međutim, neke teme kojih se dotiče usko su povezane uz realne probleme našeg suvremenog svijeta što čini knjigu još dramatičnijom.

Prvi dio knjige je izrazito nabijen emocijama dok pratimo kako se Sabina nosi s novim emocijama spram svojih roditelja, dok je drugi dio knjige malo dinamičniji i pozitivniji. Svatko tko voli pročitati dobru melodramu uz slatkiše i papirnate maramice ne bi trebao oklijevati oko ove izvrsne knjige.

11.10.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/tajna-kci-savrsena-knjiga-za-zaljubljenike-u-melodrame/114761/