Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2010. 09:28:04
EVAKUACIJA

Tajland: prosvjednici zaposjeli veliku bolnicu u Bangkoku

Bolnica Chulalongkorn zaustavila je sve prijeme nakon incidenta do kojeg je došlo kad je stotinjak "crvenih košulja" ispunilo njezine hodnike

(Getty Images)

Velika opća bolnica u Bangkoku premjestila je u petak većinu svojih pacijenata nakon što ju je zaposjelo stotinjak protuvladinih prosvjednika, uvjerenih da su snage reda ondje zauzele položaj.

Bolnica Chulalongkorn zaustavila je sve prijeme nakon incidenta do kojeg je došlo kasno navečer u četvrtak kad je stotinjak "crvenih košulja" ispunilo njezine hodnike.

Zdanje s 1.400 kreveta poslalo je pacijente u deset drugih bolničkih struktura glavnog grada, istaknula je glasnogovornica. "Kad simptomi nisu teški, tražimo od pacijenata da odgode liječenje".

Velika napetost vlada između prosvjednika i vlade u Bangkoku gdje je u političkom nasilju smrtno stradalo 27 osoba a gotovo 2.000 ih je ranjeno nakon 10. travnja, u najvećoj krizi koju je doživio Tajland nakon 1992. godine.

Čelnik oporbe ispričao se. "Stanje je izmaklo kontroli. Naša praksa nije ometanje aktivnosti bolnica", izjavio je Weng Tojirakarn.

Tajlandsko vijeće reda sa svoje je strane osudilo incident, zahtijevajući da se protagonisti "suzdrže od korištenja bolnica u političke svrhe". (hina/metro-portal)

30.04.2010. 09:28:04
http://metro-portal.hr/tajland-prosvjednici-zaposjeli-veliku-bolnicu-u-bangkoku/39000/