Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2011. 17:37:00
UZBV:

Tadiću, uhitite i Gorana Hadžića

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara podsjeća da lov na zločince još nije gotov i moli srbijanskog predsjednika da sjeti svojih riječi s Ovčare

Goran Hadžić
Goran Hadžić (YouTube)

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara uputila je danas pismo predsjedniku Republike Srbije Borisu Tadiću u kojemu naglašavaju da se na području Srbije nalazi još jedna osoba sa haaških tjeralica - Goran Hadžić, "simbol vukovarskih krvnika, oličenje onih koji su ubijali ne samo vukovarske branitelje, već i sam Grad u njegovom smislu, oličenje onih koji su trajno zatrovali odnose naših naroda i naših država".

Udruga drži kako se mnoge istine nalaze kod Gorana Hadžića, dodajući da želi imati nadu da će Tadić "smoći snage i političke mudrosti da bez ikakvog taktiziranja uhiti i izruči posljednjeg zločinca".

"Na taj način omogućiti ćete da Vam povjerujemo da tražite oprost kao i da nudite mir i suživot svima na ovim prostorima, a pogotovo onima koji su trajno unesrećeni bezumnom Miloševićevom fašističkom politikom", navodi, uz ostalo, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara u pismu podsjećajući pritom na Tadićev posjet Vukovaru u studenom 2010.

Tada ste, kako se navodi, "pokušali u odavanju pijeteta hrvatskim žrtvama Ovčare i na susretu sa obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja pružiti nadu da Srbija pod Vašim vodstvom ide nekim novim smjerom".

S tim u vezi pitaju vjeruje li srbijanski predsjednik u "ozbiljnost svojih riječi izgovorenih na Ovčari sve dok taj zločinac hoda slobodno" te da li odgađanjem Hadžićeva uhićenja vjeruje u mogućnost kolektivnog ispiranja hrvatske nacionalne svijesti kroz zaborav događaja iz Vukovara 1991.

"Da li, na kraju, iskreno nudite ruke pomirenja i oprosta dajući nadu preostalim žrtvama koje traže naknadu za svoj bol i stradanje, nudite li istinu ljudima koji do danas traže svoje najmilije sa željom samo da znaju njihovu sudbinu i grob?", stoji u pismu Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara predsjedniku Republike Srbije Tadiću.

27.05.2011. 17:37:00
http://metro-portal.hr/tadicu-uhitite-i-gorana-hadzica/59353/