Metro-portal.hr

objavljeno 04.08.2010. 11:15:00
JADRANKA KOSOR:

Tadićeva izjava o Oluji - ništa novo i već viđeno

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je izjavu Borisa Tadića koji je rekao da je Oluja zločin koji se ne smije zaboraviti

jadranka kosor oluja
jadranka kosor oluja (Nina Đurđević/Cropix)

''Ništa novo i već viđeno'', tako je Jadranka Kosor komentirala jučerašnju izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da je Oluja "zločin koji se ne smije zaboraviti".

Kako je rekla na današnjem polaganju vijenaca na Mirogoju u povodu 15. obljetnice Oluje, tom je akcijom konačno vojno pobijeđena velikosrpska Miloševićeva politika.

"Bilo bi dobro da i u Srbiji toga konačno postanu svijesni", rekla je Kosor.

Podsjetila je kako je Hrvatska bila brutalno napadnuta, a iz Srbije su kretali tenkovi koji su rušili hrvatske gradove i ubijali hrvatske branitelje i civile.

"To je povijesna činjenica i mi u Hrvatskoj nećemo dozvoliti da se povijesne činjenice revidiraju o bilo čemu, a posebno o ovakvim akcijama koje su značile konačno oslobađanje Hrvatske", poručila je Kosor.

>> Oluja je zločin koji se ne smije zaboraviti

Dodala je da je Oluja donijela sigurnost i za druge krajeve kao što je to primjerice bihaćki kraj. Od bihaćkog je gradonačelnika, kako je kazala, jučer dobila i čestitku povodom 15. obljetnice Oluje u kojoj se podsjeća na te povijesne činjenice.

Na pitanje da komentira završni podnesak haaškog tužiteljstva kojim se predlažu kazne od 17 do 27 godina za generale Gotovinu, Markača i Čermaka, rekla je da se u sudske procese općenito ne može uplitati jer je predsjednica Vlade.

No, dodala je kako je uvjerena da će se "stvari rasplesti kako svi očekuju". (hina/metro-portal)

04.08.2010. 11:15:00
http://metro-portal.hr/tadiceva-izjava-o-oluji-nista-novo-i-vec-vidjeno/45635/