Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2011. 08:37:00
FESTIVAL

T-mobile INmusic najavio sjajnu zabavu

Novost u glazbenom programu bit će predstavljanje novih i zanimljivih europskih izvođača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (INmusic)

Na konferenciji za novinare govorili su Zoran Marić, direktor T-Mobile INmusic festivala, Maja Weber, direktorica odjela za odnose s javnošću T-HT-a, Dubravka Mičić, voditeljica Službe za promidžbu i komunikaciju Turističke zajednice grada Zagreba i Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar. Predstavljeno je šesto izdanje T-Mobile INmusic festivala koji će se održati 21. i 22. lipnja (utorak i srijeda) na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, a uz već poznata imena kao što su Jamiroquai, Arcade Fire, Nicka Cavea i Grinderman i TV on the Radio, ugostit će više od četrdeset inozemnih i domaćih izvođača. Uz glazbeni program, festival će ponuditi brojne popratne sadržaje, a posebna novost je festivalski TV kanal dostupan u ponudi MAXtv-a.

"I ove godine će T-Mobile INmusic festival predstaviti raznoliki glazbeni program na ukupno 6 pozornica festivala. Novost u glazbenom programu bit će predstavljanje novih i zanimljivih europskih izvođača, koji će dobiti priliku za nastup uz britanske i američke izvođače koji ionako dominiraju glazbenim festivalima. Za taj dio programa dobili smo potporu Europske unije u sklopu programa Kultura 2007-2013. Vrijednost festivala prepoznala je i Europska unija dok do sada festival još uvijek nije dobio adekvatnu potporu Grada Zagreba, te se nadamo da će se to napokon promijeniti. Festival nije nekakva dječja igra, već je ozbiljna kulturna činjenica", rekao je Zoran Marić, direktor T-Mobile INmusic festivala.

Festivalski TV kanal na MaxTV-u i natječaj za bendove

Na ovom će se kanalu svakodnevno prikazivati raznovrsni sadržaji vezani uz festivalska glazbena imena poput njihovih spotova, intervjua i snimki koncerata. U sklopu natječaja za bendove "Imaš bend i video spot? Pošalji video spot i zasviraj na T-Mobile INmusic festivalu", na MAXtv kanalu predstavit će se kroz svoje video spotove zainteresirani izvođači. Unutar tri kruga natječaja publika će u razdoblju od 23.5. do 12.6., imati priliku glasovanjem za svoga favorita putem crvenog gumba na MAXtv-u, odlučiti o pobjednicima natječaja. Na taj će način, tri benda s najvećim brojem glasova zasvirati na glavnoj pozornici T-Mobile INmusic festivala.

„Drago nam je što i ove godine možemo pomoći ostvarenju jednog od najboljih glazbenih festivala u Europi - T-Mobile INmusic. Najnapredniju tehnologiju opet stavljamo u službu vrhunske glazbe pa tako ove godine donosimo i niz novosti na MAXtv-u i tportalu koje će približiti festival još široj publici. Na MAXtv-u uskoro pokrećemo ekskluzivni T-Mobile INmusic festival kanal na kojem ćemo uz bendove koji dolaze na INmusic promovirati i domaće bendove koji se prijave za nastup, a gledatelji će putem crvenog gumba glasovanjem odabrati koji od njih će zasvirati na glavnoj jarunskoj pozornici u lipnju. Gledatelji će na tom kanalu moći vidjeti materijale s prošlogodišnjih festivala, ali i uživo gledati neke od sadržaja ovogodišnjeg T-Mobile INmusica. Na društvenim mrežama u svibnju kreće veliki nagradni kviz u kojem će naši fanovi imati mogućnost osvojiti festivalske ulaznice. One se već sada mogu nabaviti uz 50 kuna popusta u našim T-Centrima, dok studenti i đaci imaju dodatni popust. Isto tako moguća je online kupnja ulaznica putem tportala, dok će najsretniji čitatelji tportala imati priliku osvojiti besplatne ulaznice i backstage tour. Ponosni smo jer festival iz godine u godinu raste ne samo po snazi imena koja nam dolaze, a tu bih svakako istaknula Arcade Fire, nego i po količini i kvaliteti popratnih sadržaja" Izjavila je Maja Weber, direktorica Odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma", izjavila je Maja Weber, direktorica Odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma.

Kamperska ponuda

Ukoliko ne izostane potpora grada Zagreba, T-Mobile INmusic festival će svoj sadržaj obogatiti ponudom šestodnevnog kampa u sklopu kojeg će posjetitelji moći koristiti raznovrsne zanimljive sadržaje. Kamp će biti sješten na jugozapadnoj strani Velikog jezera i bit će otvoren za posjetitelje od 18. lipnja do 23. lipnja. Kamperi će na raspolaganju imati toplu vodu, wireless internet, trgovinu te mogućnost čuvanja osobnih stvari,  punjenja mobitela i laptopa. Uz osnovni sadržaj, kamperi će u šest  dana boravka moći uživati i u kupanju, sportu, glazbi, posjetima gradu i zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske. Uz sve to, posjetiteljima će biti ponuđeni organizirani izleti na atraktivna odredišta, poput Plitvičkih jezera, raftinga na Mrežnici i drugih lokacija.

"T-Mobile INmusic festival u relativno kratkom razdoblju postao je prepoznatljivo i nezaobilazno događanje za sve ljubitelje kvalitetne glazbe, dobre zabave i vrhunske atmosfere. Riječ je o posebnom glazbenom događaju, koji u grad dovodi renomirane glazbene zvijezde u čijim zvucima te uz odličnu popratnu zabavu uživa na tisuće vjernih poklonika tog velikog festivala, a broj im raste iz godine u godinu. Zagreb je s T-Mobile INmusic festivalom dobio jednu novu dimenziju te se pozicionirao kao jedno od glavnih koncertnih odredišta na europskoj turističkoj karti. Upiti mnogih gostiju, kao i medija, odnose se na zabavu u Zagrebu i mogućnostima koje on nudi, a to je velikim dijelom zasluga upravo T-Mobile INmusic festivala", rekla je Dubravka Mičić, voditeljica Službe za promidžbu i komunikaciju Turističke zajednice grada Zagreba .

Natječaj za bendove
Pošalji video spot i sviraj na T-Mobile INmusic festivalu!

Kao i prijašnjih godina, T-Mobile INmusic festival pokrenuo je natječaj za nastup bendova za 2011. godinu pod nazivom "Pošalji video spot i sviraj na T-Mobile INmusic festivalu". Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani bendovi, a tri izvođača s najvećim brojem glasova publike, dobit će priliku nastupiti na T-Mobile INmusic festivalu.  Natječaj će se održati u tri kruga glasovanja, a glasovanje će se odvijati putem crvenog gumba na MAXtv-u.

Na službenoj web stranici festivala otvorene su prijave za sve izvođače koji žele nastupiti na T-Mobile INmusic festivalu 2011. Prijave na natječaj traju do 10. svibnja 2011., nakon čega će biti objavljena imena prijavljenih izvođača zajedno s njihovim video spotovima, koji će se  prikazivati  na T-Mobile INmusic kanalu na MAXtv-u i tportalu.

Za svog favorita publika će moći glasovati putem putem crvenog gumba na MAXtv-u, u ukupno tri kruga. Tri izvođača koja osvoje najviše glasova publike u ovom, posljednjem krugu osigurat će svoj nastup na glavnoj pozornici T-Mobile INmusic festivala 2011.

Svi detalji oko prijava izvođača na natječaj mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

*********************************

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

·         390 kn do 14.04.2011. (340 kn sa popustom za T-Mobile korisnike)

·         440 kn 15.04. - 21.06.2011. (390 kn sa popustom za T-Mobile korisnike)

Dnevne ulaznice:

Dnevne ulaznice bit će dostupne isključivo na blagajni festivala na dane održavanja po jedinstvenoj cijeni od 350 kn.

Kamperske ulaznice: 150 kn

 

T-Mobile korisnici rezervacijom ulaznice putem SMS poruke ostvaruju popust od 50 kuna (prazna poruka se šalje na broj 2255). Primljenu SMS poruku potrebno je predočiti pri kupnji ulaznice.

• Srednjoškolci i studenti, bez obzira koju mrežu koriste, mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 290 kn u promotivnom razdoblju od 14.02. - 14.042011. ili do isteka zaliha. Broj ulaznica je ograničen. Srednjoškolci mogu ostvariti mogućnost kupovine ulaznice po cijeni od 290 kn uz predočenje potvrde iz srednje škole,  a studenti uz predočenje x-ice, potvrde s fakulteta ili važećeg Indeksa.

 

Sve informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: www.t-mobileinmusicfestival.com

 



10.03.2011. 08:37:00
http://metro-portal.hr/t-mobile-inmusic-najavio-sjajnu-zabavu/56307/