Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2013. 12:31:00
PARTY

Sweet Sound of Summer u Šibeniku

Party je humanitarnog karaktera, sav prihod od party-a ulaže se u uređenje športskih sadržaja na Jadriji

Sjajan party na Jadriji
Sjajan party na Jadriji (Arhiva)

Sweet Sound of Summer poziva Vas  na plažu Jadrija na već tradicionalnu lokaciju gdje dovodimo Hrvatskog najpoznatijeg i najuspiješnijeg glazbenika elektronske glazbe koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda.

Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother's Yard. Njegovo ime je PETAR DUNDOV! 

Kao DJ i live performer nastupao je diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je , prema brojinim kritičarima techno glazu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarrea. 

Nakon sto je pokazao svoje radove Jeff Mills-u izdao je Sculptures 1-3 na njegovoj etiketi Tomorrow 2001. Godinu dana kasnije se pridruzio Belgijskoj etiketi Music Man. 

Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovom drugom albumu "Escapements" te na posljednjem "Ideas from the Pond", objavljenom u ožujku ove godine na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man. Petra Dundova nezaobilazno se spominje u gotovo svakom članku, filmu ili knjizi koja opisuje povijest techno glazbe te s pravom spada u svjetske velikane ovog pokreta.

 [Line up]
 ■ Petar Dundov Music man | Tomorrow [ZG/CRO]www.petardundov.com
 ■ Martyn C. Cream music | Ssos [ZG/CRO]www.soundcloud.com/martync-musicwww.facebook.com/MartynCmusic
 ■ Nicehell Ssos [SI/CRO]https://soundcloud.com/nicehell
 ■ Biella & Astrall Southpark | Adverso | Get Funky Music | Bonzai [ST/SI/CRO]www.biellaandastrall.wix.com/biellaandastrall
 ■ Omega Drive [SI/CRO] Techno Artillery Rec.http://soundcloud.com/omegadrivenewstyle
 ■ The Fogsellers [SI/CRO]
 ■ DJ Chuby [TI/CRO]
 ■ Santiago Batacosta [SI/CRO]
 ■ Si-Khaos Mafia [SI/CRO]
 ■ and many more...

Zbog nedostatka glazbenih manifestacija kao i kulturno-zabavnih sadržaja uopće na Jadriji, došlo je do pokretanja, sad već tradicionalnog, party-a Sweet Sound of Summer.Sve je počelo 2007. godine. Frustriran općom dosadom i nedostatkom sadržaja, Tonko Mikulandra a.k.a. NiceHell u suradnji sa športskim društvom Jadrija, pokreće Sweet Sonud of Summer.

Party je humanitarnog karaktera, sav prihod od party-a ulaže se u uređenje športskih sadržaja na Jadriji. Party je usmjeren na mlade šibenske DJ-e. Osim njih, štovatelje elektronskog zvuka tradicionalno razveseli i jedan poznatiji DJ. Prve godine to je bila DJ Lady M,zatim DJ E-Base,Steve Parker, Lea Dobricic, El Sam & Dave Droid,i ove godine Petar Dundov.

Festival je smješten na predivnoj Šibenskoj plaži  Jadrija koja se nalazi na poluotoku Srima,  a održava se od zalaska pa sve do  izlaska sunca uz direktni pogled na more.
 Kao i svaku godinu ulaz je BESPLATAN  za sve posjetitelje!

02.08.2013. 12:31:00
http://metro-portal.hr/sweet-sound-of-summer-u-sibeniku/79629/