Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2010. 22:46:00
ULJEZ UHVAĆEN

Svladan muškarac koji je upao u tursko veleposlanstvo u Tel Avivu

Muškarac koji je rekao da je Palestinac, razbio je prozor, ušao u zgradu veleposlanstva s namjerom da dobije poltički azil

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Muškarac naoružan nožem i lažnim pištoljem koji je upao u tursko veleposlanstvo u Tel Avivu svladan je pošto je pokušao oteti jednog diplomata, priopćilo je u utorak navečer tursko ministarstvo vanjskih poslova.

Muškarac koji je rekao da je Palestinac, razbio je prozor, ušao u zgradu veleposlanstva i popeo se na prvi kat, po istom izvoru. Imao je kod sebe nož, kanistar i pištolj za koji se poslije pokazalo da je igračka", dodaje ministarstvo u priopćenju. Uljez je "vikao da traži politički azil i pokušao je oteti vicekonzula, ali su ga zaštitari svladali", istaknulo je ministarstvo. "Napadača trenutačno ispituju naše službe", kaže se još u priopćenju.

Izraelski mediji pišu da su izraelski policajci snajperisti pucali u muškarca i ranili ga. Odnosi Izraela i nekad bliskog muslimanskog saveznika Turske postali su napeti zadnjih mjeseci nakon krvava izraelskog napada koncem svibnja na flotilu koju je predvodila Turska a prevozila je humanitarnu pomoći za blokirani Pojas Gaze. U tom izraelskom napadu poginulo je devetero turskih državljana. (hina/metro-portal)

17.08.2010. 22:46:00
http://metro-portal.hr/svladan-muskarac-koji-je-upao-u-tursko-veleposlanstvo-u-tel-avivu/46335/