Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2018. 21:36:00
HMMM...

Svježi parovi ne bi se smjeli viđati više od dva puta tjedno

Treba si dati vremena kako bismo se za spoj emocionalno pripremili

Koliko trebate biti zajedno?
Koliko trebate biti zajedno? (Pixabay)

Parovi koji su tek započeli vezu trebali bi smanjiti učestalost zajedničkog provođenja vremena, kažu stručnjaci.

U ranim stadijima veze postoji uzbuđenje uzrokovano željom da vidimo nekoga s kime želimo provesti što je moguće više vremena. No to se ne preporučuje uvijek.

Doktor psihijatrije Scott Carroll vjeruje da je ključ uspješnog početka veze u sporadičnom viđanju - maksimalno dva puta tjedno.

On tvrdi da je važno dati si vremena kako bismo se za spoj emocionalno pripremili. Potrebno je biti na čisto sa svojim najdubljim željama koje su skrivene u podsvijesti i često ne mogu izaći na svjetlo dana kada nam osjete zamagli uzbuđenje. 

Dublji osjećaji vrlo su važni jer će nam omogućiti da jasnije vidimo probleme koji će (i ako će) u vezi osvanuti. Carroll iz iskustva tvrdi da veze najčešće propadaju jer se parovi previše žure.

Iako neki parovi na početku veze zajedno mogu provoditi svaku noć, to nije formula koja će svima donijeti uspjeh. Kratkotrajna odvojenost povećava želju za viđanjem partnera i provođenjem vremena u emocionalnom (a ne samo fizičkom) povezivanju, što podiže šanse za uspjehom. Intenzivno viđanje potiče nas na češće intimne susrete, zbog čega emocionalne potrebe ostavljamo po strani.

Manjak emocionalne povezanosti koja bi se trebala razviti na početku stvara iluziju intimnosti, pa s vremenom, kada nestane inicijalnog uzbuđenja, parovi s vremenom shvaćaju da ih ne povezuje ništa osim fizičke privlačnosti. Za dublje upoznavanje potrebno je više vremena.

Piše: Andrea Holi
12.01.2018. 21:36:00
http://metro-portal.hr/svjezi-parovi-ne-bi-se-smjeli-vidjati-vise-od-dva-puta-tjedno/109667/