Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2021. 10:01:00
NAJAVE

Svjetski dan kazališta u Studiju EXIT

Nakon kultne „Dekadencije" i „Istoka" ovo je treća predstava u Teatru EXIT nastala prema tekstu S. Berkoffa. Kao i prve dvije, i ovu je predstavu režirao Matko Raguž

Tiha noć u Studiju EXIT
Tiha noć u Studiju EXIT (Arhiva)

Teatar EXIT Svjetski dan kazališta obilježit će svojom najnovijom predstavom "TIHA NOĆ" koju će održati na svojoj maloj sceni u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) s početkom u 19h.  

Možda vas okolnosti zadnjih godinu dana ne motiviraju za izlazak i odlazak u kazališta, ali 27.3. kao Svjetski dan kazališta izvrstan je poticaj da to ipak u subotu učinite, a predstava "TIHA NOĆ" motivirat će vas da to nastavite činiti i kasnije jer će vam osvijestiti važnost društvenih odnosa i ukazati vam na sve zamke pretjerane samoće u koju može upasti svatko od nas, a da ni ne shvati što mu se dogodilo.

Iako su zadnjih godinu dana izvanjske okolnosti u većoj mjeri uzrok samoiozolacije, predstava ukazuje i na vlastitu odgovornost za stanje u kojem smo se zatekli. Ponekad ponos i lijenost mogu spriječiti pojedinca da se othrva usamljenosti, čime podržava vlastitu isključenost iz društva koja ga najteže pogađa u raznim prigodama poput Božića ili Uskrsa koje neizostavno prati slika obiteljskih  i blagdanskih druženja.

Oni koji nisu dio masovnog slavlja imaju dojam da nešto propuštaju te se mogu osjećati manje vrijednima jer se ne uklapaju u opće i naizgled jednostavne okvire i zahtjeve. Kako na Badnjak izgleda suočavanje sa usamljenošću i nepripadanjem te borba sa samim sobom, u 70 minuta dočarat će vam Franjo Dijak.

Nakon kultne „Dekadencije" i „Istoka" ovo je treća predstava u Teatru EXIT nastala prema tekstu S. Berkoffa. Kao i prve dvije, i ovu je predstavu režirao Matko Raguž.  

25.03.2021. 10:01:00
http://metro-portal.hr/svjetski-dan-kazalista-u-studiju-exit/131115/