Metro-portal.hr

objavljeno 15.03.2013. 04:16:00
LENZERHEIDE

Svindalu dva mala globusa, ali i gubitak velikog

Svindal je, sudeći po formi u završnici, ostao bez bodova u obje discipline kojima je mogao glatko prestići Hirschera u ukupnom poretku

Svindal bez šanse za ukupnu pobjedu
Svindal bez šanse za ukupnu pobjedu (Arhiva)

Završnica Svjetskog kupa u Lenzerheideu pretvara se u komediju na kraju koje će Marcel Hirscher obraniti titulu pobjednika u ukupnom poretku, a Tina Maze postati nova kraljica i službeno, no uz mrlju organizatora koja će se teško oprati.

Naime, u srijedu su otkazani ženski i muški spust i tako onemogućili Maze da postane prva skijašica u povijesti koja je osvojila Kristalne globuse u svim disciplinama. Prije ove utrke imala je bod manje od Vonn koja je Kristalni globus mogla proslaviti na jahti Tigera Woodsa.

Ista se stvar dogodila i u četvrtak kad je otkazan superveleslalom u obje konkurencije nakon što je pao Austrijanac Klaus Kroell. Svindal je ponovno dobio Kristalni globus, dobila ga je i Maze, no Svindal je, sudeći po formi u završnici, ostao bez bodova u obje discipline kojima je mogao glatko prestići Hirschera u ukupnom poretku i napraviti zadnje dvije discipline potpuno neizvjesnim.

Ovako, Hirscher ima i dalje 149 bodova prednosti i svoje discipline na rasporedu, tako da možemo zaključiti sezonu, kao što su je očito zaključili Austrijanci.

15.03.2013. 04:16:00
http://metro-portal.hr/svindalu-dva-globusa-ali-i-gubitak-najveceg/77043/