Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2012. 12:21:22
SCHLADMING

Svindal pobijedio u spustu i pretekao Kostelića

Kostelić danas nije nastupio, a Feuz je današnjim drugim mjestom osigurao prednost od 266 bodova ispred našeg skijaša

Fotografija vijesti

Na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu najbrži u spustu bio je Aksel Lund Svindal, drugi je bio Švicarac Beat Feuz sa zaostatkom od 57 stotinki, dok je Klaus Kroell sedmim mjestom osvojio mali kristalni globus u toj disciplini, prenosi Hina.

Treći je danas bio Austrijanac Hannes Reichelt s vremenom 1:47,48 minute i zaostatkom od 67 stotinki za Svindalom koji je u ukupnom poretku potisnuo našeg Ivicu Kostelića na četvrto mjesto.

Kostelić danas nije nastupio, a Feuz je današnjim drugim mjestom osigurao prednost od 266 bodova ispred našeg skijaša i od 135 bodova u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup ispred drugoplasiranog Austrijanca Marcela Hirschera koji se danas također nije natjecao.

Švicarac (24) će u četvrtak osigurati Veliki kristalni globus ako u super-G-ju bude drugi i ako Hircher ne bude plasiran među prvih 15.

Međutim, Svindal sa svojim 16. pobjedom u Svjetskom kupu drugom ove sezone teoretski ostaje u igri za Veliki kristalni globus za razliku od Kostelića.

Pred svojom publikom Kroell (31) si je "poklonio" svoj prvi globus kojom je nagrađena njegova postojanost u toj disciplini cijelu sezonu.

14.03.2012. 12:21:22
http://metro-portal.hr/svindal-pobijedio-u-spustu-i-pretekao-kostelica/69116/