Metro-portal.hr

objavljeno 26.06.2009. 10:44:05
otišao kralj popa

Svijet je u šoku - Michaela ubila injekcija Demerola?

Obožavatelji Michaela Jacksona okupljaju se diljem svijeta

(Getty Images)

Djelatnik hitne službe Medicinskog centra UCLA izjavio je za britanski tabloid The Sun da je Michael Jackson kolabirao nakon injekcije vrlo jakog analgetika Demerola, sličnog morfiju što su rekli pjevačevi pomoćnici po dolasku hitne pomoći.

"Ubrzo nakon uzimanja Demerola počeo je polako i 'plitko' udisati zrak. Disanje mu je postupno usporavalo dok nije u potpunosti stalo. Njegovo osoblje počelo mu je davati umjetno disanje, usta na usta", kaže izvor.

Hitna pomoć, navodi, stigla je za osam minuta, ali tada već uopće nije disao, niti je imao puls. Bolničari su započeli s reanimacijom i žurno ga prevezli u bolnicu.

"Kada je stigao u bolnicu počeli su ga oživljavati elektrošokovima i intubiran je te je priključen na druge aparate koji su ga trebali očuvati na životu. Ni u jednom trenutku nije došao k svijesti. Obitelj je tada obaviještena da je preminuo", kaže izvor iz bolnice. Proglašen je mrtvim nakon dva sata oživljavanja.

Hitna pomoć UCLA-a jučer je, po našem vremenu, zaprimila dramatičan poziv da je kralj popa Michael Jackson prestao disati oko 19 sati. Po dolasku Hitne pomoći u bolnicu je javljeno Jacksonovo zabrinjavajuće stanje: "Muškarac, 50 godina, uopće ne diše".

Uz suze, pjevanje, pa čak i ples, brojni obožavatelji pop zvijezde Michaela Jacksona, koji je preminuo u četvrtak u Los Angelesu u dobi od 50. godina, okupili su se u večernjim satima, po mjesnom vremenu, kod Medicinskog centra UCLA, te njegovih kuća i doma njegovih roditelja u Kaliforniji, kao i u gradovima diljem SAD-a. Još dok nije proglašeno da je mrtav, obožavatelji su uzvikivali: "Spasite ga, spasite ga".

Obožavatelji i paparazzi okupili su se oko domova članova obitelji Michaela Jacksona i oko Medicinskog centra UCLA gdje je umro, blokirajući ulice i puštajući njegovu glazbu, dok čekaju da se pojavi netko iz obitelji superzvijezde popa.

U Hollywoodu se stotinjak obožavatelja okupilo oko onoga za što su vjerovali da je Jacksonova zvijezda na Šetnici slave, da bi otkili kako je riječ o radijskom voditelju iz Los Angelesa istoga imena. Obožavatelji su svejedno prekrili zvijezdu s cvijećem i svijećama. Kod doma obitelji Jackson u Encinu, također su se okupili obožavatelji i susjedi.

Američke TV mreže izvješćuju o spontanim okupljanjima obožavatelja Michaela Jacksona u New Yorku, Philadelphiji, Washingtonu, Chicagu i drugim gradovima.

 

26.06.2009. 10:44:05
http://metro-portal.hr/svijet-u-soku-michael-jackson-demerol/19098/