Metro-portal.hr

objavljeno 14.07.2009. 11:43:20

Sada svi žele rad trgovina nedjeljom?

Istraživanje je pokazalo kako je većina hrvata 'ovisna' o svakodnevnoj kupovini

(Nikola Vilić, CROPIX)

Većina hrvatskih građana, njih 65 posto, podržava rad trgovina nedjeljom, pokazuje istraživanje agencije GfK provedeno tijekom lipnja na uzorku od tisuću građana.

Rad trgovina nedjeljom ne podržava 32 posto građana, a njih 3 posto nije željelo odgovoriti na pitanje podržavaju li ili ne rad trgovina nedjeljom.

Iz GfK napominju kako je podrška oko dvije trećine građana radu trgovina nedjeljom u skladu i s ranijim rezultatima istraživanja koji su pokazali da približno 60 posto građana ima naviku kupovanja i nedjeljom, a ostali niti prije nisu odlazili u kupovine na taj dan.

Istraživanje GfK također pokazuje da je veći udio građana koji podržavaju rad trgovina nedjeljom u regiji Dalmacija (69 posto), dok je nešto veći udio građana koji to ne podržavaju u regiji Lika, Kordun i Banovina (39 posto).

Rad trgovina nedjeljom više podržavaju građani koji žive u velikim gradovima (iznad 100.000 stanovnika) - njih 73 posto.

Zanimljivo je, napominju iz GfK, da nema razlike između žena i muškaraca, a s obzirom na dob uočava se veći udio onih koji podržavaju rad trgovina nedjeljom među mlađom populacijom (15 do 24 godine - više od 72 posto).

Zaposleni i nezaposleni ne razlikuju se s obzirom na stav prema radu trgovina nedjeljom, navodi se u Gfk-ovom izvještaju o istraživanju.

Izvor: Hina

14.07.2009. 11:43:20
http://metro-portal.hr/svi-zele-rad-trgovina-nedjeljom/19481/