Metro-portal.hr

objavljeno 31.10.2015. 16:01:00
ZAGREB

Svi sveti - posebna regulacija prometa

Na blagdan Svih svetih u primjeni će biti nedjeljni vozni red, ali na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. I toga će dana, također, voziti i linija 8

Posebna regulacija prometa za Sve svete
Posebna regulacija prometa za Sve svete (Arhiva)

Uoči blagdana Svih svetih ZET kontinuirano prati prometnu potražnju i prema potrebi u promet već uključuje dodatne prijevozne kapacitete na linije koje vode prema većim gradskim grobljima. Prema posebnom - intenzivnijem rasporedu, tramvaji i autobusi vozit će sve do Dušnog dana. 

 Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u dane vikenda, odnosno 31. listopada i 1. studenog.

U subotu će tramvaji voziti prema uobičajenom subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i tramvajska linija 8. Dan kasnije, na blagdan Svih svetih u primjeni će biti nedjeljni vozni red, ali na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. I toga će dana, također, voziti i linija 8.

Izvanredne autobusne linije Kaptol - MirogojKaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - SrebrnjakDubrava - Miroševec,  Dubec - Markovo polje Podsused-centar - Poljanica - Gornja Bistra, prema grobljima će tijekom blagdanskoga vikenda voziti od 8 do 21 sat, odmah nakon popunjenja, odnosno ovisno o priljevu putnika.

Prometnih izmjena bit će i u nadolazećim danima na linijama čije trase prolaze zonom posebnih prometnih regulacija.

U nastavku donosimo opširnije informacije o posebnoj organizaciji prijevoza:

AUTOBUSNI PROMET UOČI I NA BLAGDAN SVIH SVETIH
 
U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol - Mirogoj,
Kaptol - Krematorij,
Kvaternikov trg - Srebrnjak,
Dubrava - Miroševec i
Dubec - Markovo polje


Uz spomenute izvanredne autobusne linije u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, uspostavit će se i linija Podsused-centar - Poljanica - Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij bit će uspostavljene u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na liniji Kaptol - Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol - Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu redovnih linija, u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom.
 
Trasa linije Kaptol - Mirogoj: Kaptol - Zvonarnička - Degenova - Grškovićeva - Bijenička - Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.
 
Trasa linije Kaptol - Krematorij: Kaptol - Zvonarnička - Degenova - Grškovićeva - Bijenička - Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj - Mirogojska - Remetska cesta - Krematorij. U povratku: Krematorij - Remetska cesta - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.
 
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija dvadesetak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.
 
Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg - Srebrnjak prometovat će također u subotu, 31. listopada te nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.
 
Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak - Petrova ulica.
 
Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg, na peronu linije 201 Kaptol - Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.
 
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.
 
Privremeno obustavljanje i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
 
U subotu i nedjelju, 31. listopada, odnosno 1. studenoga, od 8 sati do 21 sat, zbog posebne regulacije prometaobustavljaju se linije: 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij) i 201 (Kaptol - Kvaternikov trg).
U subotu, 31. listopada te nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 21 sat linije 203 (Svetice - Vinec - Krematorij) i 226 (Svetice - Remete - Kaptol) bit će, ovisno o prohodnosti trase, skraćene do Vineca, odnosno Remeta.


Tijekom posebne regulacije prometa, od subote, 31. listopada, od 7.30 sati, do nedjelje, 1. studenoga, do 21.30 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom. 

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Miroševec prometovat će u subotu i nedjelju,  31. listopada i 1. studenoga od 8 do 20 sati, a autobusi će kretati svakih 2-3 minute ili odmah nakon popunjenja.
 
Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška - Ulica Rudolfa Kolaka - Aleja Tišine - rotor Miroševec - Mramorni prilaz - Oporovečka - Ulica Rudolfa Kolaka - Avenija Gojka Šuška - terminal Dubrava - Avenija Gojka Šuška.
Ovisno o prometnom opterećenju na trasi izvanredne linije, moguća su i povremena preusmjeravanja te će autobusi voziti obližnjim prometnicama.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom kolniku Mramornog prilaza, na dijelu od Ulice Topolovečki priključak do Ulice Vladimira Jurčića.
Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu na Aleji tišine i to u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom.

Ukoliko će, ovisno o prometnoj situaciji, autobusi voziti izmijenjenom trasom u odnosu na predviđeni prometni plan, ulazak putnika na Miroševcu bit će omogućen na sjevernom kolniku Oporovečke ulice, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. Izlazak putnika iz autobusa bit će sjeverno od raskrižja Grižanske ulice s Ulicom Rudolfa Kolaka. Kako bi se osigurao nesmetan izlazak putnika iz vozila, autobusi će se zaustavljati na istočnoj prometnoj traci Aleje Tišine. 
 
U subotu, 31. listopada te nedjelju 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava - Miroševec) i 210 (Dubrava - Studentski grad - Klin) bit će obustavljene.


PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec - Markovo polje prometovat će u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, od 8 do 20.00 sati.
Predviđena trasa linije je: Dubec - Zagrebačka - Varaždinska - Vugrovečka - Aleja mira do groblja Markovo polje, odnosno do parkirališta za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste. Autobusi će se usputno zaustavljati na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka - Varaždinska).
 
Ulazak putnika u autobuse za Markovo polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.
 
Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira.
U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenoga, redovna autobusna linija 267 (Dubec - Markovo polje) neće prometovati.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

U subotu i nedjelju, 31. listopada i 1. studenoga, autobusne linije 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima.

Izvanredna autobusna linija 181 (Trg Mladost - Groblje Zaprešić) uspostavit će se u petak i subotu, 30. i 31. listopada, te u nedjelju, 1. studenoga. Autobusi će voziti od 8 do 20.45 sati svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra), u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom Podsused (centar) - Poljanica - Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar.
Autobusi linija 172, 176 i 177 od ponedjeljka, 26. listopada pa sve do večernjih sati nedjelje, 1. studenoga, zaustavljat će se na stajalištu Gospodska, u oba smjera i to od 8 do 20 sati. 

31.10.2015. 16:01:00
http://metro-portal.hr/svi-sveti-posebna-regulacija-prometa/94783/