Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2010. 12:42:00
ŽENSKA INICIJATIVA HSLS-A:

"Svi su znali da će se dogoditi zločin u Glini"

Znalo se koliko je Josip Štajduhar opasan za okolinu, a ipak mu je omogućeno da se bahati, maše oružjem i na kraju ubije, smatraju Liberalke -ŽI HSLS

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mate Piškor/CROPIX)

Potresene strašnim zločinom u Glini, Liberalke - Ženska inicijativa HSLS-a izrazile su danas ogorčenje što sustav i dalje zakazuje u slučajevima obiteljskog nasilja te ocijenjuju da će "ignoriranje upozorenja i vapaja za pomoć žrtava i toleriranje agresivnosti nasilnika sustav premetnuti u sudionika zločina".

"Tragedija u Glini otkriva da su svi znali što nasilnik sprema (čak i njegova majka!), da je bilo znano koliko je neugodan za okolinu i opasan za najbliže, a ipak mu je omogućeno da se bahati, prijeti, maše oružjem i, naposljetku, ubije", navodi se u priopćenju što ga je potpisala predsjednica Liberalki Diana Pečkaj Vuković. Traže od nadležnih, a prije svega od policije i socijalnih službi, da se napokon s punom odgovornošću prihvate zadaće zaštite najranjivijih društvenih skupina i pojedinaca.

"Žrtve treba zaštititi, nasilnike obeshrabriti i onemogućiti, a socijalni sustav educirati o učinkovitom postupanju u rizičnim slučajevima", ističu u priopćenju Liberalke. Dvadesetdevetogodišnji Josip Štajdohar jučer je u parku na Trgu bana Josipa Jelačića u središtu grada Gline, iz zasad nepoznatih razloga, iz pištolja pucao u svoju 23-godišnju suprugu Nikolinu (na fotografiji), a zatim u sebe. Supruga je nakon liječničke intervencije i pomoći od ozljeda opasnih po život preminula u Domu zdravlja u Glini, a muškarac je prevezen u Opću bolnicu "Dr. Ivo Pedišić" u Sisak gdje je hospitaliziran. (hina/metro-portal)

26.08.2010. 12:42:00
http://metro-portal.hr/svi-su-znali-da-ce-se-dogoditi-zlocin-u-glini/46785/