Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2010. 07:20:00
DEKORATIVNI HIT

Svi su ludi za wall stickersima

Tapete polako izlaze iz mode, a zamjenjuju ih zanimljive naljepnice koje se lako stavljajuju i skidaju sa zida

Odličan izbor za ljude koji svakih nekoliko godina žele promijeniti izgled svog stana ili kuće
Odličan izbor za ljude koji svakih nekoliko godina žele promijeniti izgled svog stana ili kuće

Trendovi u uređenju interijera tijekom vremena se mijenjaju. Prilikom uređenja stana, kuće ili poslovnog prostora važno je uskladiti izgled zidova s cjelokupnim dizajnom interijera. Oslikavanje zidova bilo je popularno devedesetih, a prije toga su se na zidove najčešće lijepile tapete.

Nedostatak jednog i drugog je njihova dugotrajnost, zbog čega su neprikladni za osobe koje svakih nekoliko godina žele promijeniti izgled prostorija u kojima borave.

Izrazite svoju kreativnost

Umjesto lijepljenja tapeta koje je kasnije gotovo nemoguće skinuti ili oslikavanja i bojenja zidova, danas su dostupne i druge mogućnosti. Revoluciju su izazvali ‘wall stickersi’. To su samoljepljive vinilske zamjene za tapete koje možemo naći u različitim bojama, veličinama i uzorcima. Najčešće se prodaju u paketu, u količini dovoljnoj da se pokrije cijela površina zida, a cijena im ovisi o veličini koju kupujemo.

Potrebno ih je samo zalijepiti na površinu koju odaberemo. Ne moramo ih koristiti isključivo kao zamjenu za tapete, već možemo izraziti svoju kreativnost i na drugim površinama u kući. Nije nam potrebna pomoć profesionalca kako bismo ih postavili, pa možemo urediti prostor bez velikih novčanih ulaganja. Prije lijepljenja ‘wall stickersa’ treba dobro očistiti zidove i osigurati da na njima nema masnoće, kako bi se ‘wall stickers’ što bolje zalijepio. Najčešće ih treba mijenjati tek nakon dvije godine, a nakon odljepljivanja ne ostaju nikakvi tragovi.

Ideje za svoje 'wall stickerse' potražite u galerijama! 

Trenutne želje i interesi

‘Wall stickersi’ pružaju puno više slobode u uređenju pojedinih prostorija u vašem domu. Jednostavno se i brzo mijenjaju, pa, ako nismo zadovoljni njihovim izgledom, jednostavno ih odlijepimo i izabremo drugi uzorak koji nam se više sviđa. Posebno su praktični za one koji iznajmljuju neki prostor, pa lijepljenjem ‘wall stickersa’ mogu zaštititi svoje zidove kako se ne bi oštetili.

Katkad i sami znamo da ćemo neke prostorije, kao na primjer dječju sobu, često preuređivati. Tada je najbolje zidove prekriti ‘wall stickersima’, koje je lako zamijeniti i uskladiti s trenutnim željama i interesima djeteta. Za njih postoji posebno velik izbor te ‘wall stickersi’ koje odaberu mogu imati cvjetni ili životinjski uzorak, likove iz djetetova omiljenog crtića, ili, pak, uzorak okvira za sliku koji djetetu omogućuje lijepljenje omiljenih fotografija po zidu.

27.05.2010. 07:20:00
http://metro-portal.hr/svi-su-ludi-za-wall-stickersima/6296/